Yhtä puuttuu


Olen omaksi ilokseni pitänyt vuosien ajan Exell-taulukon avulla vuodareistani. Tänään sain taulukon täydennykseksi kaksi utta lajia: hiiripöllö n:o 98 ja mustalintu n:o 99. hiiripöllöPöllö, josta oheinen kuva, oli pallaksen tien vieressä ja mustalintu Kutunivan sulassa. Muistaakseni ei ole koskaan ollut tähän aikaan vuodesta sataa lajia. Asiaa avittaa Saarijärvellä vietetty kuukausi. Ainoa bongattu laji on Kurtakon valkopäätiainen, jonka näimme edellisellä Pallaksen reissulla maaliskuussa. Kuvaamaan sitä pääsin uuden vuoden Pallasreissulla.

Ajelimme päivällä katsomaan Kätkäsuvannon uutta lintutornia. Löysimme helposti opasteet tornille valtatien varresta ja muutaman sadan metrin päästä toisen viitan osin sulaneen hiekkatien varresta. Eipä siellä ollut liikennettä ollut talven aikana ja kahlasimme välillä polveen asti ulottuvassa hangessa viitan suuntaan, mutta emme löytäneet tornia ja koska emme havainneet joessa merkittäviä sulia, luovuimme yrityksestä.

Muoniossakin on ollut tänään kohtuulisen lämmin päivä, mutta välillä kylmän kalsea etelätuuli. Voisin olettaa, että huomenna löytyy se sadas pojo.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s