Muutto pysähtyi?


Edellisessä postauksessa arvuuttelin muuton käynnistymistä sopivien olosuhteiden avittamana. Eipä niin käynyt. Yhtenä päivänä oli lämmintä ja suotuisa etelätuuli. Kurkia ja hanhia on ollut liikkeellä, mutta ne lienevät menneet suoraan pohjoisemmaksi. Keski-Suomessa on havaittu, kohtuullisia hanhiparvia paikallisena, mutta Saarijärvellä ne ovat olleet hakusessa. Sen jälkeen tuuli kääntyi pohjoiseen ja välillä oli monta räntäsateista päivää. Tänään on ollut lämmin päivä, mutta puhaltaa edelleen navakasti melkein suoraan pohjoisesta.

Satosuolla on vain muutamia joutsenia ja kurkia, hyyppien rippeet ja parikymmentä kuovia. Petoja ei ole näkynyt edellisessä postauksessa mainitsemieni merikotkan, sinisuohaukan ja ampuhaukan lisäksi. Räksät ovat tulleet joukolla, mutta muita rastaita en ole nähnyt. Peipot ja mustarastaat laulavat kaupungin keskustassakin.

naakkaparviOhessa on taas pitkästä aikaa ottamani kuva täkäläisittäin pienehköstä naakkaparvesta, jossa on myös muutama varis. Kevät on täällä kaikesta huolimatta melkoisesti pohjoista edellä. Aurinkoisimmat ja ensiksi lumesta vapautuneet pellot alkavat vihertää ja taustalla puiden välistä pilkottaa jo jäistä vapautunut Summasjärvi.

Lopuksi aivan muuta asiaa naisen lokiigasta, jota jo etukäteen pyydän anteeksi kaikilta naisilta. Yritin soittaa eräälle tuntemalleni naiselle ja puhelu meni suoraan vastaajaan. Jätin viestin ja toivon hänen soittavan takaisin, kun saisi puhelimensa auki. Arvelin akun loppuneen. Vähän myöhemmin sain puhelun häneltä toisesta puhelimesta ja hän tiedusteli tietäisinkö hänen puhelimensa PIN-koodin. Ikinä kuullutkaan. Kertoi tallentaneensa sen jollain lailla peiteltynä siihen puhelimeen, joka olisi sillä koodilla pitänyt saada auki ja unohtaneensa koodin. (Sain häneltä, huumorintajuiselta ihmiseltä luvan kirjoittaa tästä.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s