Jokohan se nyt alkaa


Tänään näimme Hannun kanssa ensimmäiset merkit muuton vauhdittumisesta. Satosuolla majailleet 36 metsähanhea olivat häipyneet omille teilleen. Yli lensi pieniä metsuriparvia, joiden joukossa oli 2 tundrahanhea. Jälkimmäisiä majaili 2 yksilöä muutaman päivän ajan ruokailemassa paikalla. Nokan edessä pyöri kuuden lapinsirkun parvi. Ensimmäinen kuovi laskeutui pellolle. Muuttavia joutsenia tai kurkia emme nähneet.

Aluella pyöri yllättävän pitkän ajan nuori merikotka ja sinisuohaukkanaaras, joita haimme putkiimme useamman kerran. Kävin välillä auttamassa isää ruokailun kanssa. Kun palasin takaisin, löysin putkeen ensimmäiseksi ampuhaukan, jota edellisessä postauksessa mainitsemani tuulihaukkapari ajatti takaa ja ajoi sen lopulta matkoihinsa.

metsäkauriitAlueella liikkuu myös nisäkkäitä, joita näkee lähes jokaisella käyntikerralla. Metsäkauriita on alueella ja olen nähnyt niitä 3-6 kauriin laumoina. Rusakot kirmailevat varsinkin aamuisin. Tänään pääsin näkemään ensimmäistä kertaa eläissäni niiden esileikkiä, jota saatoimme seurata pitkään putkillamme. Rusakot ajavat hetken aikaa toisiaan takaa ja nousevat sitten takajaloilleen ja käyvät muutaman sekunnin kestävän ”nyrkkeilyottelun” muksien toisiaan etujaloillaan. Kiehtovaa nähtäväää.

Harvemmin olen ollut viimeisinä vuosina tai vuosikymmeninä Saarijärvellä näin pitkään tähän aikaan vuodesta. Siksipä olen saanut lukuisia Keski-Suomieliksiä, jos niistä lukua pitäisin. Ainakin uivelo, ampuhaukka ja lapinsirkku.

Tänään oli varsinkin iltapäivällä kova ja kylmä länsituuli. Lämmintä viitisen astetta. Huomiseksi on ennustettu tuulen tyyntyvän ja lämpötilan nousevan 12 asteeseen.Voi tulla mielenkiintoinen päivä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s