Palautetta


Sain eilisestä postauksestani palautetta karojen kuvaamisen helppoudesta. En suinkaan tarkoittanut, että karoista syntyy helposti hyviä kuvia. Karat ovat kuvaajan kannalta helppoja kohteita siinä mielessä, että ne eivät ole linnuista arimmasta päästä ja ne palaavat ruokailureviirilleen nopeasti, jos vain kuvaaja malttaa jäädä odottamaan ja istua paikoillaan jököttämässä. Kuvien onnistumisen kanssa on sitten aivan toinen juttu. Karoja on antoisinta kuvata juuri vähävaloisimpaan aikaan vuodesta ja omia kuviani on mennyt tuhatmäärin roskikseen. Joskus yksi osuu kohdalleen.

koskikara, cinclus cinclusTänään olimme taas Äkäsmyllyllä kyttäämässä paikalla oleilevaa saukkoa, josta ei näkynyt merkkiäkään. Kuvaaminen osui sitten taas karoihin, joita en oikein innokkasti jaksanut ruksutella. Puolentoista sataa tuli kuitenkin otettua ja niistä 7 on jäljellä. Ohessa yksi niistä.

Jos lukijoissa on etelän ihmisä, jotka vatvovat lumen puutetta, täällä siitä ei ole tietoakaan. Eilen ajetun Peltovuoma-Raatama tien ja tänään parin muun vähemmän liikennöidyn tien kunnossapito toimii. Tiet ovat vahvalla lumipolanteella ja kaikilla tieosuuksilla oli edellämme ajanut tiekarhu tasoittamassa pahimpia polanteen epätasaisuuksia.

Ensi yöksi on ennustettu hyvää revontuliesiintymää. Perjantaisen tulomme jälkeen ei taivaalla ole ollut oikeastaan lainkaan pilviä. Nyt taivaalle kertyy lännestä alkaen vahvan oloista pilviverhoa. Näin tietenkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s