Kiva sattumako?


Skypetin tänään pitkän rupeaman vanhimman lapseni Antin kanssa. Antti on Suomessa ollessaan kouluttautunut eräoppaaksi, mutta halusi aikanaan lähteä jatkamaan opintoja ja meni Skotlantiin Edinburghin yliopistoon, joka silloin oli ainoa paikka Euroopassa, jossa sai aheeseen liittyvää korkeakoulutason opetusta. Poika jäi sille tielleen ja on asunut siellä viitisentoista vuotta.

Antti omistaa puoleksi brittikaverinsa Kenin kanssa meikäläisittäin safarifirman. Heillä on ensi kesänä tarkoitus aloittaa neljän vuorokauden mittaisia hevosvetoisia reissuja oheisohjelmineen Skotlannin ydinalueilla. Puhelumme aikana Antti sattui mainitsemaan reitin lähtöpaikan keelinkielisen nimen. Tir N’a Nough. Se Nough jäi vähän epäselväksi, koska ei ollut paperia käytössä, jolla nimi olisi varemennettu.

Olen, niinkuin kaikki tietävät, vähän ainakin Norja-fani. Sikäläinen ehkä suosituin bändi on Vamp. Se on tehnyt jo kauan sitten edelleen paljon soitetun kappaleen, joka perustuu norjalaisen runoilijan tekstiin, jonka runoilijan nimeä en nyt muista. Kappaleen nimi on Tir N’a Noir.ja se on linkin takana Youtubeversiona. Hieno kappale. Siinä kaivataan kaukana lännessä asuvaa Mary McGeetä. Voisikohan norjalaisten Noir olla keeliläisittäin Nough. Yritämme selvittää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s