Norjan riekot ja kiirunat


Norsk institut for naturforskning (NINA) on siirtänyt riekon ja kiirunan punaiselle listalle. Aftenposten uutisoi linkissä asiasta. Metsästystilostojen mukaan saaliiksi saatujen riekkojen ja kiirunoiden määrä on kahdessakymmenessä vuodessa vajonnut neljännekseen. Metsästyskautena 91-92 lintuja saatiin saaliiksi 478.650, mutta kaudella 12-13 enää 119.000.

Artikkelissa ennakoidaan varsin pikaista metsästyksen täyskieltoa.

Yritin netistä etsiä vastaavia tietoja meiltä, mutta en löytänyt. Liikun tietysti paljon enemmän Suomessa kuin Norjassa. Ei minulla ole minkäänlaisia tilastoja havainnoista, mutta jonkinlaisen mutu-tuntuman mukaan väittäisin, että maissa vietettyihin aikoihin suhtettuna olen Norjassa nähnyt enemmän riekkoja kuin Suomessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s