Tavistenkin kuvaaminen kannattaa


Ainakin joskus

Palokärki, Dryocopus MartiusKiertelin päivän mittaan kaupungilla ja sen laitamilla kuvaamassa. Piremaan ruokinnan lähellä käväisi palokärki. Se pyöri aluksi kauempana kuvausetäisyyden ulkopuolella, mutta tuli lopulta kuvattavaksi ruokinnan lähelle käymättä kuitenkaan einehtimässä siinä.

Etsin melko pitkään kuurnia kuvattavaksi. Niitä löytyi Etelärannalta ja meinasin mennä ohi linnuista, mutta yksi niistä sattui juuri kohdalla lennähtämään pienen matkan. Oli vilkkainta päiväkävelyaikaa ja ohikulkijoita pysähtyi seuraamaan kuvauspuuhiani. Kaikki, jotka pysähtyivät, pitivät lintuja tilhinä. Tulipa annettua vähän lintutietoutta. Kerroin lintujen rohkeudesta ja muutama kävikin pihlajien alla ihailemassa kauniita lintuja.

Kirjosiipikäpylintu, Loxia LeucopteraJossain vaiheessa huomasin kuurnien joukossa pienen linnun. Ensin en aikonut kuvata sitä lainkaan. Otin siitä kuitenkin parikymmentä kuvaa vaikka taivasta vasten melkein varjokuvana näkyvää lintua pidinkin viherpeippona. Kuvia karsiessa ensimmäinen kuva oli huono, mutta linnun nokka paljasti, että eipä se olekkaan peippo. Seuraavissa kuvissa näkyi kaksi poikittaista, ohutta siipijuovaa. Piti vielä kirjasta varmistaa, että kyse oli nuoresta kirjosiipikäpylinnusta. Ensimmäinen kerta, kun näin käpylinnun syövän marjoja.

Päivän mittaan näin kuurnia ja räksiä. Tilhet ovat harventuneet. Tänään en nähnyt yhtään vaikka koti-ikkunastakin olen viime päivinä nähnyt pikkuparvia. Ruuan puutteesta ei ainakaan pitäisi olla kyse. Kaupungissa on vielä laajoja alueita, joissa kaikki pihlajat ovat korkkaamattomia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s