Hieno päivä


Koskikara, Cinclus cinclusLähdettin aamupäivällä liikkeelle, kun päivä oli valjennut sen verran, että kuvaaminen voisi onnistua. Täällä siihen ei tähän aikaan vuodesta tarvitse menettää aamu-unia. Parin nuhjuisen päivän jälkeen taivas oli melkein pilvetön. Ensimmäinen pysäkki oli Kutunivassa, jossa kuvattiin karoja ja joutsenia. Karoja oli paikalla kuusi ja joutsenia seitsämän. Valo oli aika hienon oranssiin vivahtava.

SONY DSCAjettiin sitten Pallakselle kuvaamaan tunrurimaisemia. Hienoja tykkykuusia, joiden latvat alkoivat siellä täällä painumaan luokille lumen painosta. Aurinko yritti nousta jo taivaanrannan yläpuolelle. Hurautettin myös Raattamaan päin. Pallasjärven pohjukassa lämpötila muuttui nopeasti. 5-6 asteen pakkanen lopahti kerralla plussan puolelle ja kaikkialla muualla puissa olevat tykyt loppuivat yhtä seinään. Kuvia syntyi kahteen kameraan 750 ja kymmenkunta lyhyttä videon pätkää. En ole käynyt kuin otannalla niitä läpi. Tuhti urakka vielä odottamassa.

Olemme majoittuneet ties monettako kertaa Särkijärven Majoille. Viime vuonna jätettin varaus niin myöhäiseksi, että tilaa ei ollut ja jouduimme majoittumaan Pallakselle englantilaisten seuraan, Täällä on tupa täynnä ranskalaisia. Kävimme tuokio sitten Tarjan laatimalla uudenvuoden illallisella. Aivan heti en muista syöneeni yhtä maukasta illallista leikkelepöytineen. Tarjan oman reseptin mukaiset pienet kangassienet ja riimihärkä olivat huippua.

Aterian jälkeen valoimme ranskalaisten kanssa tinoja. Perinne oli heille outo ja lapsuudesta juontuneiden perinteidemme avulla pystyimme muutamille jopa ennustamaan ensi vuotta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s