Valkopäätiainen


Pari postausta sitten ennakoin käyntiä katsomassa Kurtakon tiaista. Matkaa Särkijärvelle Muonioon tuli vain muutama kymmentä kilometriä lisää. Koko matkan Rovaniemeltä perille asti oli tasaisen harmaa valaistus, joka vaikeutti tien näkemistä. Ennen kaikkea välit Kaukonen-Kurtakko ja Ylläs-Rauhala oli tuskien taivalta kapeilla teillä. Piti vain ajaa melkein perstuntumalla ja yrittää pysyä aurauskeppien välissä. Tietä ei aina pystynyt erottamaan.

Matkalla näkyi kolmisenkymmentä teertä,kaksi hiiripöllöä, jotka kaikki oli helppo havaita kauniin kuuraisista tai lumisista puista. Tien penkalla oli Kallon kylän tietämillä kaksi riekkoa,joita ei voinut havaita ennen kuin ne pölähtivät auton edestä lentoon ja mustat  pyrstön reunasulat näkyivät lumista maisemaa vasten.

valkopäätiainen, parus cyanusTiainen löytyi heti, kun tulimme paikalle. Kävin koputtelemassa isäntäväen ovea lupaa kysyäkseni, mutta ketään ei ollut kotona. Heti peräämme paikalle tuli kainuulainen pariskunta, joka myös ehti saada linnusta kuvia ja vähän myöhemmin toinenkin auto ja kaksi miestä komeine putkineen. He ehtivät vain näkemääm tiaisen lentävän tien yli näkymättömiin. Vuoden toinen elis.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s