Suomu


Suomu on tämän päivän uutisten mukaan ainakin hetkeksi välttänyt konkurssin, joka on sitä uhannut jo muutaman vuoden ajan.

Äitini sisko perheineen asui 60-luvun puolilvälin molemmin puolin Kemijärvellä. Kävin vanhempieni kanssa siellä viettämässä hiihtotolomaviikkoja. Ensikoskesketuksen lasketteluun sain Pyhän silloisessa ainoassa rinteessä, joka on nykyään tuolihissin oikealla puolella, vuokrasuksilla ja hiihtokoulun opetuksessa. Siitä lähti vuosikymmenien harrastus.

Suomulla kävimme seuraavani vuosina jo omilla suksilla. Paikka on jäänyt mieleen ensimmäisinä hyvin kaupallisesti hyödynnettyinä laskettelukeskuksina. Suomen freestyle- ja kumparelaskettelumenestys on juuriltaan Suomulla. En osaa sanoa miksi paikka on nyt jäänyt niin onnettomalle markkinoinnille.

SONY DSCOma lasketteluharrastukseni on jäänyt jo aikoja sitten. Nivelet eivät kestä. Mahdollisuuksia Oukulla ja muualla olisi lähimmillään parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä.

4-3 vuotta sitten olin Suomulla kaksi kertaa vuokrakämpässä viikon verran. Silloin näytti hyvältä. Hotellia remontoitiin ja laskettelijoita oli riittämiin. Nuorten jonkinlaisia harjoitusryhmiä oli paikalla molemmilla kerroilla.

Minä en käynyt kummallakaan kerralla edes suksilla vaan liikuin autolla Kemijärven ympäristössä kameran kanssa. Kuvassa keväisiä joutsenia niiltä reissuilta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s