Uusi luontokokemus


Olen ollut viikon verran isäni luona Saarijärvellä.

Melkein päivittäin olen nähnyt suuria naakkaparvia kaupungin keskustassa. Naakat kerääntyvät juuri ennen pimeän tuloa, hämärän viimeisinä hetkinä yöpymisparviin. Missä ne päivänsä viettävät, en tiedä. Kysyn asiasta Hannulta tai joltain muulta paikalliselta ornilta. Yöpymispaikkana on ilmeisesti läheinen pieni männikkö, josta kuuluu vielä pimeälläkin hetken aikaa lintujen naaksettelua.

naakkojaParvessa on arvioini mukaan parisataa naakkaa. Kaksi kertaa olen nähnyt parven kiertelevän muutaman kierroksen ennen laskeutumistaan. Luonto-ohjelmissa on näytetty monta kertaan tuhatpäisten kottaraisparvien yöpymislentoa etelän kaupunkien tai Tanskan ruovikoiden yllä. Pienimuotoisena nämäkin naakat käyttäytyvät samoin. Kun parvi muuttaa suuntaa, sen tiivistyy hetkeksi tummaksi yhtenäiseksi möykyksi. Parin, kolmen kierroksen jälkeen ne häviävät taivaalta. Huikea näytelmä ne muutamat kierrokset.

Oheiskuvassa 2013 toukokuussa Limingassa kuvattu pieni naakkaparvi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s