Valasbuumi


Tästä tulee muistini mukaan ensimmäinen postaus ilman kuvaa.

Tromssassa on nyt meneillään kansanvaellus valaiden perässä.Valaat tulevat tähän aikaan vuosittain silli-ja villakuoreparvien perässä lähelle asutusta. Tänä vuonna valaita on ollut poikkeuksellisen paljon. On arvioitu, että parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä kaupungin keskusta Kaldfjordenissa lymyilee toistasataa ryhävalasta ja saman verran miekkavalaita. Valaat ovat tarkkailtavissa ja kuvattavissa rannalta käsin.

Kvaløyan saarella, joka kuuluu Tromssan kaupunkiin, vuonoille johtavat tiet ovat kyläteitä ja niille on syntynyt liikennekaaos, jota poliisit ovat joutuneet selvittämään.

Yritin kaapata Facebookista maailmanmaineeseen revontulikuvillaan nousseen Ole Salomonssenin share if you feel valaskuvia. Ei onnistunut, mutta tässä linkki hänen kotisivuilleen ja facebookitililleen.

Tuoreempaa tietoa löytyy NRK:n sivuilta.Täältä löytyy lisää linkkejä valaista. Jutun kuvan ottaneen ja siinä haastatellun Espen Bergerssenin sivuille on linkki tältä sivulta.

Olen lähdössä pariksi viikoksi isäni luokse Saarijärvelle ja lähden heti sen jälkeen Norjaan. Toivottavasti valaat ovat vielä paikalla. Ongelmana kuvauksen kannalta on Tromssassa jo siihen aikaan vallitseva täysi kaamos.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s