Kerrankin koukussa


Harvoin jään koukkuun TV-sarjoihin. Nyt ole repsahtanut kahteen sarjaan. Molemmat ovat henkilögallerialtaan ja tapahtumiltaan kliseisiä, Toinen on himpun ahdistava tanskalainen Perintö suvun perinnönjakokiistoista ja toinen brittisarja Viimeinen tango Halifaxissa, joka on lempeän humoristinen sarja kahden eläkeläisen kiintymyksestä kaikkine sukujen ihmeellisyksineen. Molemmat ovat omilla tavoillaan jotain kiiltokuvajuttuja, mutta äärimmäisen hyvällä maulla tehtyjä.

Kävin jokunen päivä sitten kirjatossa. Käyn sieltä hakemassa yleensä jotain tiettyä kirjaa, jonka olen katsonut netin kautta olevan paikalla. Tällä kertaa kohteena oli Juha Hurmeen Nyljetyt ajatukset. Jäin katsomaan löytäisinkö jotain herätelainattavaa. Silmiin osui pieni kirjanen ikisuosikiltani. Kirjan suomennoksesta en ollut kuullutkaan johtuen kai pienestä, ennestään tuntemattomasta kustantomasta. haaveriSveirsiläiseltä Friedrich Dürrenmattilta on suomennettu aikaisemmin neljä kirjaa. Yksi 1976 Sapo-sarjassa, Yksi 1959 ja yksi 1960 luvulla Kurki-sarjassa ja yksi 1985 Wsoy:n sarjojen ulkopuolella. Kaikki kirjat liittyvät tavalla tai toisella rikoksiin olematta sarjoista huolimatta dekkareita. Niitä voi lukea useinkin vuosien välein vaikka loppuratkaisun tietäisikin. Enemmän nissä on kyse ihmisen korvien välissä tapahtuvasta. Sama juttu nyt lukemassani Haaverissa, joka on oikeastaan pitkä novelli, hieno sellainen.Vangitseva tarina, jossa on kirjoittajan ohjaamien ajatusten vastainen loppu.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s