Optimistin pessimismistä realismia


Optimisti ajeli eilen Rovaniemelle. Viikon verran hän on vikonut, että katsopa  vain, että pähkinänakkelista tehdään havaintoja päivää ennen kuin hän pääsee niitä bongaamaan. Näin on käynyt ainakin pikku-uikun, mustapäätaskun ja nunnataskun kanssa. Ihmeellisen huono tuuri. pähkinänakkeliSe jatkui nyt nakkelin kanssa. Eilen oli Paavalniemen linnusta ilmoitettu havainto, mutta tänään siitä ei näkynyt vilaustakaan puolentoista tunnin odottelun jälkeenkään. Autolle tullessamme parkkipaikalla olivat Jukka ja Taina lähdössä etsimään lintua ja lupasivat lähettää hälyn, jos se tulee paikalle. Puhelin pysyi mykkänä. Rovaniemeltä ei ainakaan tätä kirjoitusta värkätessä ole tullut yhtään ilmoitusta. Liekö viime yön kova pakkanen hätistänyt siperialaiset lämpimämpää paikkaa etsimään. Viikko meillä on aikaa löytää optimistille uusi elis.

Lähellä kun olimme, pyörähdimme Tavivaarassa. Optimisti on sisäistänyt kelpo tavalla gå-på-tur-hengen, jonka mukaan muualla kuin kaupassa käydessä tulee olla eväät mukana. Ryyppäsimme siis autossa istuen päiväkahvit katselle tiaisten ja närhien vilkasta hyörinää ruokinnalla. Optimistin kamera rätisi sarjana töyhtötiaisen perään, kun se malttoi istua kohtuullises ajan ruokinnan viereisellä oksalla.

Seuraava kohde oli Markun ruokinta Oukulla, jossa oli torstaina rengastettu nakkeli. Ei sitä löytynyt täältäkään vaikka odotimme hämärää asti kunnes kiikareiden läpi ei enää kunnolla nähnyt. Päivän pelasti siellä liikkuneet linnut. Pari hömppää ja talitiaista kävi noutamassa einestä. Useammin ruokailemassa kuitenkin kävi puukiipijä ja kaksi töyhtö- ja kuusitiaista.

3 thoughts on “Optimistin pessimismistä realismia

  1. Jaahas sitä ei siis tullut.Töyhtötiainen oli tavivaarassakin, en ole muistaakseni ennen sielä nähnyt..

  2. Laitetaan vielä yksi viesti, kun ei voi editoida.. Onkohan teille tullu tiiraan virhe sijainnista, se minutkin taisi sekoittaa..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s