Jaanan kanssa havistelemassa


Pahnanpohjimmaiseni Jaana tuli eilen Rovaniemelle viettämään syyslomaansa. Ennen nukkumaanmenoa kysyin lähtisikö hän kanssani katsomaan saisinko Paavalniemen pähkinänakkelista lisää kuvia. Tälle päivälle oli luvattu aurinkoista ja sen myötä lauantaita parempaa kuvauskeliä. Ei tarvinnut kahta kertaa houkutella.

Aivan varhain emme päässeet liikkeelle. En raatsinut herättää tytärtä kovin varhain. Tulimme Paavalniemeen puoliltä päivin ja samaan aikaan parkkipaikalle ajoi Veikko tarkoituksenaan rengastaa ruokinnan lintuja. Tiesin heti kuvausmahdollisuuteni jäävän siihen, mutta Jaana pääsisi ensimmäistä kertaa elämässään seuraamaan rengastusta. Jaana ja pähkinänakkeliVeikon virittäessä verkkoja nakkeli ehti käydä ruokinnalla kaksi kertaa. En saanut siitä nytkään haluamani kuvia. Nakkeli oli kuitenkin ensimmäinen verkkoon lentänyt lintu. Veikko irrotti sen, antoi kuvata sitä kädessään ja kysyi sitten haluaisiko Jaana laskea sen lentoon omasta kädestään. Kuvassa tyttären silmät kertovat kuinka mielissään hän oli. Veikko kertoi Jaanalle monenlaisia asioita rengastuksesta ja Jaanakin osasi kysyä muutamia aivan oikeanlaisia kysymyksi. Veikko näytti vielä hidastetusti ja juurtajaksaen kuinka rengastus ja mittaukset tapahtuvat ja miksi niin tehdään. Kiitos Veikolle. Nakkeli ei helposti oppinut. Sinä aikana, kun olimme paikalla se lensi vielä kaksi kertaa verkkoon.

Kaksi postausta sitten kirjoitin vuoden 2014 luontokuvaan liittyvästä asiasta. On ollut mielenkiintoista seurata netissä käytyä keskustelua. Voiko luontokuva olla taidetta ja voiko taidekuva olla luontokuva? Mielipiteet ovat puolesta tai vastaan. Harvemmassa ovat kirjoitukset jossain ääripäiden välillä. Em keskustelun väliin on tullut kommentteja järjestetyistä kuvista ja piilokojukuvauksesta. Mainiota, että keskustelua käydään ja toivottavasti se jatkuu. Konseksukseen tuskin päästään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s