Pilvipalvelua


Adobella on ollut jo pitkään tarjous Photoshop CC:stä ja Lightroomin versiosta 5 vuodeksi 12,29 euroa kuukaudessa. Olen yrittänyt sinnitellä viimeiseen asti lataamatta palvelua, mutta tänään sorruin. Minulla on CS6 ja Lightroomin versio 3, jotka jäävät molemmille koneille. Jos pilvipalvelun hinta nousee kohtuuttomaksi vuoden tarjouksen jälkeen, voin aina palata vanhoihin versioihin.

Asennus meni kivuttomasti, mutta kesti kohtuuttoman kauan (reippaat toista tuntia) vaikka minulla on nopein mahdollinen Soneran linja.

Bridge tuli perusversiona ja se piti muokata omien mieltymysten mukaiseksi. Edellisistä vääntämisestä on sen verran aikaa, että hetki piti raapia päätä ja miettiä kuinka sen saisi edellisen kaltaiseksi. Bridgessä ei taida olla viljalti uusia ominaisuuksia. Lightroom käynnistyi vaivatta. Pienen kokeilun mukaan se ei hakenut yksittäistä kuvaa muokattavaksi vaan piti hakea koko tiedosto yhden kuvan saamiseksi paranneltavaksi, mutta se lienee vain asetuskysymys.

PhotshopCC:ssä on hurjasti uusia toimintoja (vanhojen käyttämättä jääneiden lisäksi). Paljon niistä jää edelleen turhiksi eikä tavallinen pulliainen, joka ei aktiivisesti seuraa tilannetta, taida niistä tietää eikä niitä edes tarvitse. Minä olen käyttänyt Fotarin kahta eri versiota 3 ja 6  jo toista kymmentä vuotta. Suurin muutos ulkoisesti on, että en löytänyt lataustilanteessa englanninkielistä versioita, jota olen tottunut käyttämään, vaan CC on suomenkielinen. Valikot ovat paikoilaan, mutta tuntuvat oudoilta käyttää. Pikaisen tutustumisen jälkeen suomennoksetkin vaikuttavat siellä täällä vähän hätiköidyilta. Bridge ja Lightroom ovat säilyneet englanninkielisinä.

minkkiPhotoshop haki kaikki käytössä olleen version tausta-asetukset automaattisesti. Niihin ei tarvinnut käyttää aikaa.

Ensi tutustumisen jälkeen piti kokeilla CC:n uutta, kehuttua ominaisuutta, joka on suomeksi nimetty tärinän vähennykseksi. Ohjelma ainakin yrittää korjata tärähtäneitä kuvia teräviksi. Oheinen kuva on otettu hieman huonossa valaistuksessa liian pienellä ISO:lla. Kuva on tärähtänyt sen takia. Olen kokeilun vuoksi cropannut sitä noin 20 prosenttiin alkuperäisestä, Ei tästä seinän kokoista tulostetta saisi, mutta melko kelvollinen nettikäyttöön. Muutoinkin terävöintimahdollisuudet ovat lisääntyneet ja ilmeisesti muutoinkin parantuneet CS6;sta.

(PS. Mikähän sammakko minkillä mahtaa olla suussaan. Olen sitä yrittänyt googlettaa, mutta varmuutta en ole saanut.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s