Jouduin mielenkiintoiseen paikkaan


Olemme optimistin kanssa tehneet useana syyskuuna lähtöä Kuusamoon Nature Photo-tapahtumaan. Aikataulut eivät ole osuneet lainkaan kohdalleen, eivätkä nytkään osuneet täydellisesti. Minulla oli lauantaina hyvän ystäväni hautajaiset Saarijärvellä ja ehdin paikalle vasta myöhäisillalla, mutta Optimisti huristeli paikalle jo lauantain esityksiin. Sunnuntaina sitten istuimme yhdessä Kuusamotalon salissa ja katselimme kuvaesityksiä.

Päivän mittaan tapasimme vanhan tuttumme Mäkelän Jyrkin, joka kesken kaiken jutustelumme kysäisi haluaisimmeko lähteä kuvaamaan karhuja ja hän voisi järjestää kohtuuhintaisen kuvasession. Jyrki lähti ja Pekka tuli jututtamaan meitä ja tarjosi melkein ilmaisen piilokojuillan tälle päivälle. Minä en oikein koskaan ole ollut innostunut piilokojukuvauksista. Mieluummin kuljen kamera olalla ja kuvaan sitä mikä vastaan tulee. Optimisti sitä vastaan oli heti kuin lentoon lähdössä ja minun mielipidettä ei juurikaan kuunneltu. Onneksi, näin jälkeenpäin ajateltuna. Tuskin saisin karhusta koskaan vakaalla kädellä ja rauhallisesti otettua kuvaa ilman piilokojua.

Aamupäivällä nousimme Valtavaaran päälle, josta näimme hienoja maisemia ja suoraa päämme päällä lentävät kaksi merikotkaa. Toinen oli aikuinen lintu ja toinen joko 1kv taI 2kv.

Neljän aikaan lähdimme sovitusti ajamaan kojulle. Ajoimme Kuusamon keskutasta noin 40 minuuttia aivan Venäjän rajan tuntumaan. piilokojuPaikalle johon autot jätettin kuulimme, että noin puolen kilometrin päässä olevan kojun edessä oli karhuja odottamassa meitä. Mitä vielä. Olivat ehtineet poistua paikalta ennenkuin pääsimme perille. Alkoi auringonlaskuun asti ehtivä odotus ennen kuin karhut tulivat uudelleen paikalle. Mikäpä siellä oli odotellessa lämpimässä ja viihtyisässä majassa.

Kuvaajan kannalta mesikämmenet tulivat liian myöhään. Valoa ei tahtonut riittää vaikka turboruuvia olisi vääntänyt yli äärirjojen. 150914_7742-2Sen verran sormi oli namikalla, että viitisensataa kuvaa oli kortilla, kun sen tyhjensin. En ole vielä ehtinyt käydä läpi kuin osan kuvista, josta tässä yksi maistiainen.Paikalla oli, kun karhut tulivat, koko ajan kaksi karhua ja kaksi muuta kävi pyörähtämässä. Kojun omistaja, Veikko, tunnisti kaikki karhut ja osasi nimetäkkin vanhimmat yksilöt.

Kiitämme Jyrkiä hetken mielijohteesta tulleesta esityksestä ja Veikon ja Pekan Karhukuvaus Kuusamoa hienosti järjestetystä illasta. Yleensä en mainosta postauksissani, mutta nyt haluan niin tehdä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s