Putputti


Minut pyydettiin eilen puolen päivän maissa lähitaloon syömään muikkuja, joita siellä oli odottamassa kohtuu suuri määrä. Tuula paistoi niitä muurinpohjapannulla voita säästämättä. Parahultaisen kokoiset, sormisyötävät kalat hupenivat sitä mukaan kun emäntä ehti niitä paistaa. Maha killillään joku ehdotti, että lähdetään Putputtiretkelle. Kaunis, lämmin ja tuuleton päivä.

Muutama lähiseudun mies oli viime syksynä ostanut kimpassa naapurikunnasta muutamalla satasella vanhan keskimoottoriveneen. Talven mittaan oli pantu kuntoon kaksitahtinen Vickers ja keväällä kunnostettu ja vähän uusittukin itse venettä. Toukuun lopulla vene laskettiin vesillle. SONY DSCVähän hurjan näköinen vekotin se on, mutta toimiva värkki. Vickers kuljettaa venettä yllättävän kovaa vauhtia ja ennen kaikkea äänettömästi. Nykyajan moottorit kuulee paljoan kauempaa kuin Putputin tulon. Olen jo alkukesästä päässyt testaamaan veneen kulkua.

Lähdimme kiertämään Pyhäjärveä ja rantauduttiin Husunsaaren kärkeen keittämään nokipannukahvit. Vene on reksiteröity kahdeksalle hengelle, meitä oli nyt kyydissa seitsämän. Kierreltiin pitkin Pyhäjärveä ja käytiin paikoissa, joissa en ole vuosiin käynyt. Kuvassa porukat ovat menossa veneeseen kahvitauon jälkeen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s