Harvinainen vieras


Tukholman reissun jälkeen on ollut koko kesän tuulisin viikko ja vettä on tullut kuuroina enemmän tai vähemmän. Tänään on ollut mainio mökkikeli. Lämmintä 18 astetta ja Pyhäjärvi on ollut peilityyni ison osan päivästä. Kävin ulkoiluttamasa kameroita, mutta ei oikeiin löytynyt ihmeellisempää kuvattavaa.

Sateetoon kesä näkyy läheisessä Peltojoessakin. Siinä on koski, jossa on joskus ollut mylly ja josta mökin kantatila Myllylä on saanut nimensä. Nyt koskessa lirisee vesi kivien välissä eikä se pystyisi pyörittämään myllynkiviä alkavan sadonkorjuun jyvien jauhamiseksi. Pyhäjärvessäkin vesi on noin 20 senttiä normaalia alempana.Veljeni oli nostanut minun pohjoisessa ollessani moottoriveneen alustan korkeammalle. Kun ensimmäisen kerran yritin saada venettä vesille, sen perä karahti pohjaan ja minun piti käydä hakemassa mökkinaapuri avuksi ennen kuin saimme sievoisen aherruksen jälkeen veneen vesille.

Tiedossani on ollut, että lähialueilla asustaa monenlaisia petoeläimiä. Hirvaanmäessä noin 10 kilometrin päässä elelee karhuemo kahden poikasensa kanssa. Ilveksiä on asustanut lähiseuduilla maailman sivu. Kettuja olen täällä nähnyt ja samoin mäyriä. Aikaisemmissa postauksissa on juttua ja kuvia mökkilaiturin minkistä.

Mökkinaapurilla on pihassaan riistakamera, johon oli kuluvalla viikolla tallentunut kaksi kuvaa minkkiloukun luona vierailleesta ahmasta. Eihän se nyt mikään sensaatio ole, mutta kuitenkin… Ahmoja tiedetään elelevän mm Suomenselän alueella ja niitä on ehdotettu siirrettävän Keski-Suomeen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s