Adoptioperhe


Ei saisi valittaa, mutta… Koskahan tämä helle loppuu. Olen tämän viikon ollut pääasiassa sisällä. Mökissä on lämmintä, mutta kuitenkin 4-5 astetta ulkoilmaa viileämpää. Suorassa auringonpaisteessa on tuskastuttavaa olla. Varjossa oleva mittari on roikkunut jo pitkään 28-29 asteen lukemissa. Pyhäjärven vesi on 25 asteista. Voihan siellä käydä huuhtomassa päivän hiet pois, mutta virkistävää se ei ole.

Linnutkin näyttävät olevan samaa mieltä kanssani. Vesilintuja näen varhain aamulla ja illalla. Päivän aikaan nekin taitavat piilotella jossa varjopaikoissa. Lokkilinnut ovat jo pääosin lähteneet. Järvellä näkyy amuisin ja iltaisin tiiroja, muutama tämän kesän naurulokin poikanen samoin nuoria kalalokkeja. Kuumimpaan aikaan nekin pysyttelevät omissa oloissaan.

Eilen aamulla niemen edessä uiskenteli suuri tukkakoskelopoikue. Kuvista laskettuna poikasia oli 18. Ne olivat tuskin yhdestä poikueesta. Emo lienee adoptoinut yhden tai kahden emon poitukkakoskelopoikuekueet itselleen hoitolaisiksi.

Lähiruovikossa pesineellä härkälinnulla on tänä kesänä vain yksi poikanen. Muutamana edellisenä kesänä poikasia on ollut kaksi. Tämäkin perhe pysyttelee päivän kuumimman ajan kotiruovikon kätköissä ja liikkuu vain ilta-, yö- ja aamuaikaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s