Ei lainkaan kivaa


Pataniemen lämpömittari jököttää 29 asteessa. Ei oikein mukavaa. 30 asteen pakkasen kanssa tulee paljon paremmin toimeen pukeutumalla kunnolla kuin 30 asteen helteen kanssa. Sitä ei pääse pakoon muutoin kuin linnoittautumalla neljän seinän sisään hyvin ilmastoituun tilaan. Reilu 20 astetta riittäisi.

Torstai oli ympäristöpäivä. Ajoimme ensin Optimistin kanssa Ylläkselle ja kävimme Varkaankurussa. Parkkipaikan ja kurun välisellä yhden kilometrin välillä oli jo muuttoon valmistauvia tilhiä. Ilmoitimme Tiiraan varovasti 30 lintua, mutta niitä oli todennäköisesti kaksin-, kolminkertainen määrä. En ollut Rovaniemellä pihlajan kukinta-aikaan enkä nytkään huomannut katsoa paljonko marjoja olisi tulossa. Saarijärvellä näyttäisi syötävää riittävän suurillekin tilhi- ja mahdollisille kuurnaparville.

PakasaivoKerroin 8.3.14 käynnistä Särestössä. Samanlainen ikuisuuskynnys on ollut kymmeniä kertoja ohiajamani molemmat kyltit Pakasaivoon. Torstaina sielläkin tuli käytyä ja kannattikin vierailla. Kaunis noin kilometrin pituinen rotkojärvi, jonka jylhään pohjoispäähän Metsähallitus on rakentanut hyviä näköalatasanteita. Hieman vaikea paikka minulle, jota alkaa huimata jo jakkaralle nousu. Paikalle pääsee Äkäslompolon tien kautta, josta sinne ajoimme, pois köröteltiin vastapäiseen suuntaan Kolari – Muoniotielle. Jälkimmäinen voi olla kelirikkoaikaan vaikea reitti. Ei edellinenkään mitään autostraadaa ollut.

Perjantaiaamuna lähdin Särkijärveltä ajamaan mökille. Rovaniemellä kävin täydentämässä varusteita hieman pidempää oleilua varten. Poikani Timppa oli täällä odottamassa tulevan avovaimonsa Tiinan ja hänen koiriensa kanssa. Ehdimme olla yhdessä pari vuorokautta, mutta Tiinan työt alkoivat tänään ja Timppa jatkaa opintojaan keskiviikkona.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s