optimisti ja realisti


Edellisessä postauksessani oli virheellinen lajimääritys. Olkoon kirjoitettu se mikä on kirjoitettu. En ole korjannut sitä. Kirjoittaessa tulleen ajatusvirheen takia olen viimeisen lauseen muuttohaukan muuttanut tuulihaukaksi ja korjannut virheeni jälkikirjoitukseen. Kaikki kuvissa olleet linnut ovat nuoria ampuhaukkoja.

Alkuiltapäivänä tulimme tuikituttuun lomapaikkaamme Särkijärven majoille. Purimme tavarat autoista ja ajoimme Pallakselle. Teimme alkuverryttelynä noin viiden kilometrin lenkin Palkaskeron alarinteillä puurajan yläpuolella mainiossa retkeilysäässä. Ennakkotiedoissani oli peloiteltu hurjilla sääski-, mäkäräis- ja paarmamäärillä. Ilmassa näkyi vain lintuja. Helle on viimein helpottanut ja  hotellin pihassa oli lämmintä 11 astetta ja kohtalainen tuuli taisi pitää pörriäiset poissa häiritsemästä.

Toinen meistä on realisti, jota toinen kutsuu pessimistiksi. Toinen optimisti, jota toinen kutsuu haihattelijaksi. Realisti oli tänään varsin tyytyväinen valitsevaan pilviseen säähän. Toinen näki kaksi kertaa jossain pilkahduksen sinistä taivasta ja ennusti, että kohta paistaa aurinko. Realisti hymähti ja optimisti hymyili. Itse asiassa kumpikin oli tyytyväinen iltapäiväkävelyyn.

niittykirvinenMuutaman sadan metrin kävelyn jälkeen näimme riekkopoikueen emonsa kanssa. Poikasia pystyimme laskemaan varmuudella 6 kappaletta. Puurajan tuntumassa oli useita kymmeniä niittykirvisiä poikueissa. Räksät pitivät omaa elämäänsä ja kapustarintakin kävi varoittelemassa kulkijoista.

Hotellin pihassa on vuosikausia ollut poroja räkkää paossa. Olen aikaisempina kesinä itsekkin nähnyt niitä vaikka kuinka paljon portailla ja porrastasanteella. Nyt hotelli oli tehnyt aitauksen sisäänkäynnin ympärille estääkseen poroja pyrkimästä kaljalle ravintolan baariin.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s