Petoja


Kirjoitin jokin postaus sitten laiturin viereisestä minkin pesästä. Tällä välin pesän kulkuaukkoja on löytynyt ainakin kolme. Pesä on jossain saunasta laiturille isän joskus kivistä rakentaman väylän alla. Tiedän edellämainitun kulkutien molemmin puolin kaksi pesäaukkoa ja olen aivan varma, että parin metrin päässä vasemmalle toisesta kulkutiestä on kolmaskin aukko, jota emo käyttää tuodessaan einestä poikasilleen  laiturilta katsoen vasemmalta puolelta. Eilen istuimme laiturilla ja seurasimme minkkien elämää. Iltapäivällä emo toi pesästä ulos viisi poikasta, jotka jäivät pesän läheisyyteen ja emo lähti hakemaan einestä.  Minulla ei tietenkään ollut kameraa mukana, mutta ystävälläni oli ja hän kuvasi poikasten pesältä lähtöä. En tiedä kävivätkö nuorukaiset vain päiväkävelyllä ja palasivatko ne pesään vai jättivätkö pesäkolonsa. Mökille tulleet vieraat lopettivat tarkkailumme. Tänään en ole muiden puuhien takia ehtinyt niiden elämää seuraamaan.

minkkiOlen oppinut jo emon käyttämät reitit niemen molemmin puolin. Se olisi helppo pyydystää pois naapurinmökin Enssin loukoilla. Kun tein päätöksen, ettei emoa pyydystetä pois (pesivä minkkikin on rauhoitettu 31.7.asti) etteivät poikaset jää kuolemaan nälkään. Siinä vaiheessa minulla oli varma havainto kahdesta poikasesta, ei niistä kaikista viidestä. Jos tulen tänne takaisin elokuun alussa, loukut pannaan heti pyyntiin. Oheiskuvassa emo tuo poikasilleen sammakon.

kyyMökkiniemessä on ollut paljon muurahaisia, joiden määrä on kuitenkin viimevuosien aikana hurjasti vähentynyt. En ole täällä koskaan nähnyt kyytä, mutta eilen näimme. Mökkitien keskellä löhötti kyy, joka oli selvästi vasta syönyt jotain. Sen maha oli niin pullollaan. Se oli kai ruokalevolla. Kyy katseli meitä ja lipoi kielellään ja lähti hyvänlaisen kuvausrupeaman jälkeen luikertelemaan omille teilleen. Kuvaamaan pääsimme niin hämärässä ja varjoisassa paikassa, että lähes kahdestasadasta kuvasta tämä oli ainoa edes lähelle käyttökelpoinen.

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s