Mökki-ilmoja


Heräsin aamulla puoli kahdeksan maissa ja lämpömittarissa komeili kolmen asteen lukema. Lähdin puolen päivän aikaan käymään kirkolla ostamassa maaleja eikä seinämittari ollut siitä noussut. Asian vahvisti auton lämpömittarikin. Tapasin kaupassakäynnin jälkeen isäni kanssa samassa talossa asuvan kaimani, joka kertoi lähteneensä viiden aikaan töihin Jyväskylään nolla-asteen kelissä ja ajaneensa välillä räntäsateessa ja lunta jääneen paikoin maahan, autojen päälle ja talojen katoille. Kohtuullisen harvinaista Keski-Suomessa ja kesäkuun puolivälissä. Nyt mökin mittari näyttää jo merkittävää lämmön nousua. Mittarilukema on kaksinkertaistunut kuuteen asteeseen.

Lauantaina kärrättiin meidän iso veneemme vesille ja vietettiin samalla kolmen mökin kesäkauden avajaisia. Aloitettiin meidän mökiltä ja päädyttiin sitten kauimmaiselle mökille naapuriniemen kärkeen. Kahden maissa yöllä hoipertelin joten kuten nukkumaan. Välillä oli pakko jäädä seisomaan ja kuuntelemaan. Olen omassa niemessä yrittänyt puolen yön jälkeen kuunnella yölaulajia, mutta ei niitä ole juuri kuulunut. Taivalluksellani oli peltoja ja niiden ympärillä olevia lehtipuuvyöhykkeitä. Äänimaailma oli aivan käsittämätön, mutta enhän minä äänivammaisena laulajia pysty tunnistamaan. Matkaa mökkiniemeen ei ole montaakaan sataa metriä, mutta ne laulajat eivät tänne asti kuulu. Käyn joku lähiyö sitä vielä kuuntelemassa.

kirjosieppoAikaisemin kerroin, että niemen pöntöissä pesii kaksi kirjosieppoparia. Molemmissa pöntöissä on haudonta käynnissä. Silloin jo vaikutti, että toisen pöntön koiras leikkii Casanovaa niin kuin niillä joskus on tapana. Sittemmin se yritti vikitellä toista naarasta pihapiirin vanhimpaan ja useimmin pesittyyn pönttöön. Yhden naaraan näin lähellä pyörähtävän, mutta hurmurin taidot eivät tainneet riittää. Koiraskin on rauhoittunut, eikä se ole pariin päivään sen pöntön ympärillä enää pyörinyt.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s