Sattuma


Eilisellä Jyväskylän reissulla kävin tavan mukaan Päijänne-antikvariaatissa, joka on eräs paraista alan yrityksistä joissa olen käynyt kirjoja penkomassa. Sormia syyhytti monikin kirja, mutta se raha, raha…

290414_2954-2Mukaan tarttui kuitenkin vain yksi kirja: Yrjö Kokon Laulujoutsen. Olen lukenut kirjan joskus nuoruusvuosinani ja kotini kirjahyllyssä on ollut muitakin Kokon kirjoja, mutta ne ovat jonnekkin kadonneet muuttojen yhteydessä. Aloin lukea kirjaa eilen illan myöhäistunteina.

Täysin merkityksetön sattuma, mutta osui silmiin heti kirjan ensi riveiltä. Kirja alkaa seuraavasti: ¨Kesäkuun kymmenen päivän vastaisena yönä 1949 kulkee kaksi miestä, kaksi poroa ja koira peräkanaa Suomen lapin Enontekiön pitäjän erämaassa tunturilla.”

Kuinka osuikin, että aloin lukea kirjaa uudestaan päivälleen 65 vuotta myöhemmin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s