Sadepäivä


Tänään on ollut sateinen päivä. Näistäkin pystyy nauttimaan. Minulla on mukana joukko ainakin etukäteen arvioituna hyviä kirjoja. Osa päivästä on mennyt lukiessa. Välillä sade laantui tihkuksi ja kävin katsomassa olisiko katiskoihin uinut syötävää. Muutama pieni ahven ja parikymmensenttinen hauenpulikka. Joutivat jatkamaan kasvuaan. Iso osa päivää on mennyt, nyt kun aikaa on, kuvia karsiessa. Tietokonetaivaaseen olen saattanut tänään lähes tuhat kuvaa. Hommaa on vielä jatkettava.

SONY DSCPari postausta sitten kerroin sittepölyn poikkeuksellisesta kertymästä järveen ja panin mukaan kuvankin mökkilahdesta. Otin joitakin muitakin kuvia siitepölystä, joka muodosti paikoin kiehtovia kuvioita veteen.

280514_4687-2Kerroin edellisessä postauksessa telkän pesinnästä niemen ainoassa pöntössä. Eilen näin kerran emon käyvän pöntön suulla kääntymässä. Yritin seurata pöntön elämää, mutta en päässyt näkemään poikasten lähtöä. Niemen vieressä pyörii nyt kymmenen telkän poikue, joka lähti eilen pesästä. Parisataa metriä lännenpänä uiskentelee pienempi vain viiden telkän poikue. Kävin eilen kuvaamassa varovasti jo vuosia käytössä ollutta joutsenen pesäpaikkaa. Kuva otettu melko kaukaa pajupusikon läpi, josta johtuvat kuvan molemmissa reunoissa olevat epäterävät alueet.

 

One thought on “Sadepäivä

  1. […] kuvaamaan edellisenä päivänä pesästään lähteneitä joutsenen poikasia. Aikaisempaan postaukseen laitoin kuvan niitä hautovasta emosta. Poikasia oli tällä kertaa vain kaksi. Harvinaisen […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s