Siitepölyä


Helteet ovat jatkuneet. Mökkimittari on näyttänyt edelleen yli 25 astetta. Ylihuomenna taitaa tulla paluu arkeen, mutta laitetaan sitten villapaita päälle.

SONY DSCLämmin kevät on aikaistanut männyn kukintaa parilla viikolla ja siitepölyä on tavallista enemmän. En muista, että järvi olisi ollut niin keltaisena kuin tänä kesänä.

Kävin eilen aamulla KSLY:n porukoiden kanssa Pyhä-Häkissä katselemassa lintuja. Parista paikasta kuultiin sinipyrstön laulua ja toinen linnuista kävi oikein esittelemässä itseään lähimmän kuusen latvassa. Keskisuomalaiset, parisataavuotiaat kuuset ovat lappilaista lajitovereitaan melkoisesti korkeampia. En edes yrittänyt kuvata sitä suoraan alhaaltapäin.Toinen pääkohteemme oli pikkusieppo, jota sitäkin kuultiin kahdessa paikassa, mutta sitä ei päästy näkemään. Siitä ei siis äänivammaiselle herunut vuosihavaintoa. Kolmas kohdelaji oli pohjansirkku, josta oli tehty havaintoja kansallispuiston alueella, mutta sitä ei nyt nähty eikä kuultu.

Keski-Suomi ja Lappi poikkeavat linnustoltaan. Sitä en aina tule ajatelleeksi. Havaitsin eräällä suolla pikkukuovin ja ohitin havainnon ensin olankohautuksella. Tulin kuitenkin maininneeksi asiasta ja kaikki saivat linnun kiikareihinsa. Joillekkin se oli vuodari ja eräälle ilmeiselle aloittelijalle jopa elis.

Pyhä-Häkin kansallispuisto on niin lähellä, että siellä tulee pyörähdettyä useamman kerran kesän mittaan.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s