Äänekästä rajankäyntiä


Lomakelit jatkuvat. Mökin varjossa oleva lämpömittari näytti juuri äsken 25 astetta. Leppeä lounainen tuuli viilentää hieman oloa.

Muistini on pätkinyt pahasti jo vuosia, mutta nyt häiriöitä taitaa olla jossain muuallakin. Edellisessä postauksessa hietatiira oli vaihtunut riuttatiiraksi.vaikka  hyvin tiesin kertovani edellämainitusta. Onneksi on tarkkaavaisia lukijoita mm O-P ja Anssi, jotka huomauttivat virheestäni. Sama juttu edellisessä postauksessa. Senkin korjaamiseen löytyi pian valistunut lukija. Tiiraankin ilmoittamani tuulihaukkapari oli vaihtunut muuttohaukoiksi.

210514_4419-2En ole koskaan pitänyt kirjaa mökkihavainnoista. Tämä paikka on ollut meillä vuodeta 1957 tai -58. Koskaan aikaisemmin en ole nähnyt Pyhäjärvellä alleja. Eilen aamulla järvelle kiikaroidessani ihmettelin melko kaukana olevaa lintuparvea. Piti hakea putki avuksi ja parvesta löytyi 11 allia. Tänä aamuna parvessa oli 15 lintua. Tuloani edeltävänä viikonloppuna järven eteläiseltä selältä oli ilmoitettu 60 allin parvi. Viime kesänä sain myös yhden ”mökkieliksen”. Harmaahaikara lensi mökkiniemen ohi. Olen nähnyt Norjassa kymmeniä, jos en satoja harmaahaikaroita, mutta viime kesänä kuulin ensimmäistä kertaa linnun äänen.

220514_4454-2Härkälinnuilla ei ole vielä alkanut pesintä, koska linnut liikkuvat pareittain. Mökkirannasta olen nähnyt kaksi paria, Pöykynlahdella yhden ja Kuhnonlahdella neljännen. Kaikki ovat vielä liikkuneet parittain. Monien edelliskesien tapaan mökin molemmille puolilla alkaa härkälintujen pesintä. Reviirien raja asettunee taas kerran niememme kärjen tienoille. Kaksi kertaa olen yrittänyt saada reviirikähinää videolle. Molemmilla kerroilla olen myöhästynyt. Minulla on paljonkin härkälintuvideoita, mutta halausin saada enemmänkin ääntä videolle kuin kuvaa linnuista. Mekkala on melkoinen, kun neljä härkälintua huutaa täyttä kurkkua toisilleen omistusoikeuttaan vesialueeseen. Otin toisesta parista kuitenkin kuvan ja vasemman linnun poski vaikuttaa vähän omalaatuiselta. Voi olla kyse kamerankin tekemästä virheestä. Seurattava sitä on.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s