Meninpä komeasti retkuun


Maha killillään itsetehtyä paistikäristystä ja puikulamuusia hyvällä punkulla ryyditettynä. Eilisen myräkän jälkeen ei olisi uskonut kuinka hieno päivä tänään on. Olen viettämässä vappua vakiopaikassa Särkijärven majoilla Tarjan ja Pekan hyvässä huomassa. Paikka on periaatteessa suljettuna, mutta isäntäväki, joka asuu samassa pihapiirissä, on paikalla antamassa avaimia. Sama mökki on vuokralla kohtuuhintaan ties monettako kertaa.

Eilen oli todella huono keli. Aprikoin sitä pudotuskeliksi. Paljon matkalla ei näkynyt. Tapionkylän kohdalla pellolla kierteli sinisuohaukkakoiras. Sitten piti ajaa Lohinivaan. Tien vieressä pellolle oli sulalammikossa melkoinen vesilintumäärä: 5 metsähanhea, 6 jouhisorsaa, vähintään 30 tavia, 8 kuovia, ties montako sinisorsaa. Saman pellon reunassa koivun latvassa päivysti piekana, joka kävi välillä tekemässä kierroksen pellon päällä palaten takaisin saman koivun latvaan.

pallas Päivän ensimmäinen pysähdys oli taas Kutunivassa, johon on jäänyt yksi joutsenpari. Ne ovat talven mittaan oppineet luottamaan niitä ruokkineisiin ihmisiin ja tulevat nyt sillan pieleen kerjuulle. Enpä ole pohjoisessa moiseen ennen törmännyt. Kokeen vuoksi yksi eväsleipä ilman leikkeleitä sujui joutsenten kurkusta alas.

Pallaksen hissit eivät enää näyttäneet pyörivän. Helsingissä työkavereilleen kokemuksiaan leventelevä pintajengi on laskettelevinaan Levillä. Latukoneet ovat pitäneet kuitenkin Pallaksen ladut huippukunnossa vielä tämän päivän. Huomenna Lappi sulkeutuu loistavien hiihtokelien ja lähes metristen hankien kanssa.

Matka jatkui Raattamaan päin. Olen kuvannut Lommoltunturia kaikkina vuodenaikoina paitsi kevättalvella. Nyt oli aika korjata se puute.

kuvatusKuvattavaa löytyi monestakin paikasta tien juontuessa Ounasjoen rantoja tai ylittäessä sen. Peltovuomassa silmiin sattui kolme hanhea keskellä peltoa hangen päällä. Lepopaikka ihmetytti ja muutamaa kuvaa ottaessani lintujen rauhallisuus. Eivät olleet moksiskaan vaikka nousin autosta niitä kuvaamaan. Vielä enemmän ihmetytti hanhien laji. Aika oudon värisiä. Ihmetys suli sitten Särkijärvellä tietsikan ruudulla. Joku oli jostain ihmeen syystä laittanut hanhikuvia pellolle. En oikein pysty kuvittelemaan syytä siihen. Kuka ja miksi haluaa hanhien laskeutuvat johonkin tiettyyn paikkaan. Kuvauskojua ei lähellä ainakaan näkynyt.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s