Pläjäys


Tänään on ollut taas hieno päivä. Aurinko on paistanut välillä pilvettömältäkin taivaalta. On ollut vain aika haipakka puhuri luoteen suunnalta. Se on ainakin hidastanut muuttoa. Jotkut lajit ovat voineet jäädä odottelemaan tuulen tyyntymistä tai suunnan vaihtumista. Forecan mukaan huomenna illalla tuulen pitäisi kääntyä jo etelään. 140414_2614-2Eilen oli aivan toisen sortin keli. Yöllä oli ilmeisesti satanut vettä, joka aamupäivän aikana muuttui rättirännäksi. Tihkusade piti minutkin sisällä myöhäiseen iltapäivään. Jätkänkynttilän sulassa ei ollut mitään uutta. Tänä aamuna lähdin liikkeelle jo seitsämän jälkeen. Tuuli oli niin kylmä, että palasin kotiin kahvin keittoon jo kahdeksan maissa. Naurulokkien määrä oli tuplaantunut ja näin kuluvan vuoden kaksi ensimmäistä kalalokkiani.

Olen päivittäin käynyt katselemassa Hornøyan nettikameroita. Lunnikamerassakin elämä vilkastuu ja parhaimmillaan se on illan suussa. Enimmillän olen nähnyt kuvassa yhtäaikaa parikymmentä lunnia, kolme ruokkia ja karimetson. Toisen kerran jo on itseään käynyt esittelemässä isolokki. Eilen kamerassa näkyi hupaisa tapaus, jota nauroin ääneen. Joukossa on yksi agressivinen lunni, joka todennäköisesti on jo valinnut pesäonkalonsa, jota se puolustaa kiivaasti. Sen lähelle, vähän alapuolelle laskeutui lajitoveri, jota edellämainittu lintu vilkaisi, kääntyi siihen selin ja ruittasi suolensa tyhjäksi sen suuntaan. Täysosuma, satsi osui suoraan alapuolisen lunnin päähän. Ruittaja kääntyi heti ympäri ja tarkisti, että osuiko. Ainakin näin ihmisen silmin katsottuna.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s