Kotona


Tulin tiistai-iltana kotiin Keski-Suomesta. Antti jäi vielä ukin ja Ipun ruokittavaksi ja jatkaa lauantaina matkaansa Tampereen kautta kotiinsa Britteihin. Olisin minäkin halunnut olla Saarijärvellä pitempään, mutta olin luvannut pitää keskiviikkoiltana kuvaesityksen entisen työnantajani henkilökunnalle. Antti jaksoi olla kolme yötä mökillä ja tuli sitten pois valittaen, ettei saa öisin nukuttua. Melkoisesta yö- ja päivälämpötilojen erosta johtuen jäät pitivät päivisinkin aikamoista mouruamista ja Antin mukaan ääntely oli yöllä päivää pahempaa.

Kävin sunnuntaina isän ja Ipun kanssa Lapualla äidin siskon ja hänen miehensä luona. Edellisestä tapaamisesta olikin jo vierähtänyt melkoinen tovi. Ikää kertyy heillekkin eivätkä he enää jaksa käydä Saarijärvellä olevalla mökillä. Aivan pirteässä kunnossa olivat. Pohjanmaalla on suuria peltoaukeita, joilla odotin olevan paljon lintuja. Kyyjärven ja Lapuan väli ei taida osua kunnolla muuttoreiteille. Koko matkan aikana näimme vain kaksi ruokailevaa joutsenta ja sinisorsaparin.

Melkein päivittäin kävin katselemassa lintuja Saarijärven Satosuolla. Paikka kerää tosi hienosti muuttavia lintuja. Edellisessä postauksessa kerroin samaan kuvaan saamistani hanhista, kurjista ja joutsenista. Kerroin, että en ehkä enää saa samaa lajimäärää yhteen kuvaan. Sain Suopajärven Matilta kutsun käydä Tornion Rauomojärvellä, jossa tilanne on varsin tavallinen. Uskon Mattia. Tulomatkalla kävin taas Liminganlahdella ja siellä tien vieressä oli ruokailemassa sekaparvi joutsenia ja metsä- ja merihanhia. Kurjet vain puuttuivat. Linnut olivat hyvällä kuvausetäisyydellä, mutta välissä oli oja, jossa  oli talven jäljiltä vielä pystyssä törröttävä ruokoseinämä. En edes yrittänyt kuvaamista.

Maanantaisella Sotosuon reissulla en löytänyt enää uusia vuodareita, mutta näin elämäni suurimma sepelkyyhkyparven. Joku oli laittanut Tiiraan parvesta arvion 350 lintua. Oli varmaankin ollut varovainen. Oma arvioni parvesta oli 500-600 lintua. Kyyhkyset olivat ruokailemassa tien vieressä mulloksella, mutta lensivät heti auton lähestyessä sata metriä kauemmaksi ja osa parvesta jäi pienen kumpareen taakse. jotsenetKävin putkella näkyvän osan parvesta läpi etsien joukosta mahdollisia uuttukyyhkyjä, joita siellä on tänäkin keväänä nähty. Ei vain osunut näkyville ensimmäistäkään. Ohessa kuva Satosuolla maanantaina olleesta viiden nuoren joutsenen parvesta. Linnut olivat 300-400 metriä erillään muista joutsenista. Hämmästelin vähän nuorukaisten omissa oloissaan ruokailua. Yleensä ne ovat aikuisten lintujen kanssa yhdessä.

Olen koettanut sopeutua hallitsemaan omaa asuntoani oman tahtoni mukaan. Olkkarissa ei tarvitse väistellä enää keskellä lattiaa lojuvaa patjaa eikä sen ympärille kertyneitä tavarakasoja. Antti tuli tänne marraskuun lopulla ja ehti olla täällä melkein viisi kuukautta. Sen verran ehdin tottua pojan täällä oloon, että ikävän hänen kotiinpaluunsa jätti.

Tämä on muuten kahdessadas postaus tänne ja selailujen määrä lähentelee kahtakymmentätuhatta. Hämmästelen omaa sinnikkyyttäni ja kävijöiden mielenkiintoa. Kiitos

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s