Hornøyan kamerat


Olen viime aikoina harvakseltaan käynyt seuraamassa Hornøyan lintukameroita. Joku on käynyt putsaamassa kameroiden linssit lumesta tai sitten Varangillakin on ollut niin lämmintä, että kuvat ovat nyt selviä. Jokunen päivä sitten pikkukajavia näkyi vain joitakin yksilöitä varaamassa pesäpaikkaa. Tänään aamupäivällä kajavia oli jo paikalla melkoiset määrät ja äänimaailma sen mukaista. Olen käynyt paikalla kerran toukokuun alussa 2011. Linnut tietenkin tekivät vaikutuksen, mutta mieleen syöpyi myös saaren äänimaailma ja sen hajut. Kymmenet tuhannet linnut pienellä alueella eivät ole aivan hiljaa eikä paikalla ole hajuja mennessään vieviä vesiklosetteja. Tromssan yliopiston lintututkijat, etunenässä Rob Barret, alkavat todennäköisesti pikkuhiljaa raijautua paikalle. ruokkiRob on tutkinut saaren lintuja vuosikymmenien ajan ja tuntee ne todennäköisesti paremmin kuin kukaan muu. Tutkijoiden perässä paikalle ovat ainakin aikaisemmin kyyräytyneet mm lintukuva.fi:n kuvaajat, jos aihe ei heille ole jo loppuunkaluttu.

Lunnikameraan putkahtivat tänään ensimmäiset puolenkymmentä lunnia ja joukossa oli myös kaksi ruokkia. Jos kamerakuvasta pystyin oikein näkemään, korppien mustasta massasta erottui lennossa myös muutama karimetso. Saarella näkyy säännöllisesti tunturihaukkoja. Käyn usein katsomassa kamerakuvia, mutta vielä ainakaan ei haukka ole osunut kuvaan. Merikotkia olen nähnyt muutaman kerran. Oheinen ruokkikuva on otettu edellämainitulla retkellä Hornøyalle. Muistaakseni en ole sitä koskaan julkaissut.

Olisi mielenkiintoista saada saarelle kolmaskin kamera, joka kuvaisi kiislojen pesimäseinämää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s