Muksahdus


Toissa iltana istuin vielä puolen yön maissa tietsikalla, kun ikkunaan lensi jokin lintu. Asun neljännessä kerroksessa enkä usko, että kukaan olisi heittänyt ikkunaan lumipalloa tai jotain sellaista. Linnun se täytyi olla. Avasin ikkunan ja katsoin tarkkaan läpi melko hyvin valaistun pihan. Mitään ei näkynyt. Lintu oli siis selvinnyt törmäyksestään. Pöllöjä en oikein usko olevan tässä keskellä kaupunkia. Muksahdus ei ollut isomman linnun aiheuttama. Päivälinnut eivät siihen aikaan lentele. Vaihtoehdoksi jäi jokin yömuuttaja. Tähän aikaan vuodesta ainoa mahdollinen on mielestäni pulmunen, joita on jo jonkin aikaa harvakseltaan havaittu pitkin Lappia.

pulmunenMuutama vuosi sitten LLY:n sähköpostilistalla käytiin keskustelua pulmusten jumiutumisesta syysmuuton aikaan valoisien alueiden kohdalle. Äänivammaisenakin pystyn tunnistamaan pulmusen äänen. Olen muutaman kerran yöaikaan parvekkeella tupakalla ollessani kuullut niiden ääntelyä kaupungin yllä näkemättä ensimmäistäkään lintua. Viime syksynä yövyimme Krissen kanssa kauden päättäjäisreissulla Saariselällä. Yötupakalla käydessäni sielläkin kuulin pulmusten ääntelyä. Lintuja ei ollut montakaan. Kaupungissa kuulemani ovat ollut suurina parvina. Ensimmäistä kertaa (jos arvailuni pitää paikkansa) voisin kuvitella, että pulmuset myös kevätmuuton aikaan ehkä jäävät valoihin kiertelemään. Oheiskuvana huhtikuussa 2012 kuvattu pulmunen.

Muutaman päivän on ollut hienoja keväisiä ilmoja. Herään aamuisin yleensä kuuden maissa ja pakkasta on silloin ollut kahdenkymmenen asteen molemmin puolin. Aurinko kuitenkin lämmittää sen verran, että sen paistaessa iltapäivällä parvekkeelle, olen käynyt siinä juomassa iltapäiväkahvit ja seuraillut vastapäisen Viherkaupungin rakentumista. Toppatakki harteilla kahvin tarkenee jo hyvinkin juoda ennekuin vilu yllättää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s