Muuttaja


Tämän vuoden ensimmäiset joutsenet näin uudenvuoden päivänä Muonion Kutunivassa, jossa oli 11 lintua. Joutsenet ovat taas onnistuneet talvehtimaan ainakin viimeisten näkemieni havaintoilmoitusten mukaan. Tammikuun puolivälin jälkeen on ollut linnuillekkin helppo talvi.

Toisssa päivänä olin puhelimessa ja seisoin olkkarin ikkunan edessä katsellen samalla joelle päin. Ensimmäinen muuttava joutsen lensi jokea pitkin matalalla koilliseen. Sykähdyttävää nähdä se ensimmäinen muuttaja, vielä, jos olisin kuullut lentoäänen.

Joutsenista on tehty paljon havaintoja joka puolella lääniä. Harmaalokeista on useita havaintoja ja eilen nähtiin Rovaniemellä ensimmäinen töyhtöhyyppä. Kaupungin naakkahavainnot ovat lisääntyneet. Joko havistelu on lisääntynyt tai sitten talvehtijoiden joukkoon on liittynyt muuttaneita naakkoja. Varhaisia tulijoita kaikki.

PalokärkiEilen pidin välipäivää, mutta Ylläkseltä tulon jälkeen olen viikon ajan käynyt eripituisia aikoja istumassa palokärkipaikassa. Suosittu kohde, parhaimmillaan siellä oli yhtäaikaa 5 autoakuntaa päivystämässä, kaukausimmat Oulusta. Tikasta olen saanut nyt tarpeeksi samantyyppisiä kuvia ja parina viime päivänä keskityin paikalla pyörineeseen kuusitiaiseen. Kaikkien tiaisten tavoin se on vikkeläliikkeinen veijari, joka on huonossa valossa hankala kuvattava. Joitakin kymmeniä kuvia linnusta sain, mutta niissä ei ollut ensimmäistäkään käyttökelpoista. Harjoituksia täytyy jatkaa.

Tässä kuitenkin 11.3. kuvattu palokärki.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s