Viimeinkin Särestössä


Jalkasen on syytä ottaa itsestään kovanlainen niskaote. Pitkin Lappia (ja muuallakin, vaikkapa Rovaniemi – mökki väilillä)  on paljon käymättömiä kohteita, joissa olen ajatellut vierailla sitten, kun ajan seuraavan kerran ohi. Seuraavaa kertaa vain ei ole tullut. Tällä viikolla on listalta poistunut kaksi kohdetta. Aikaisemmin kerroin jo Äkäsmyllystä. Keskiviikkona kotimatkalla tuli viimein käytyä Särestöniemessä. Sieltä lähtiessämme yritin edes hahmottaa, että olen niin työ- kuin vapaa-ajanmatkoilla ajanut tiehaaran ohi ainakin parisataa kertaa käymättä paikalla.

SärestöniemiKannatti käydä, mutta jälkeenpäin ajatellen käymättömyydestä ei kuitenkaan kannata yöunia menettää. Kesä voisi olla parempi ajankohta. Oli Pohjoisen hiihtolomaviikko ja kävijämäärä hieman yllätti. Paikkaa ei turhaan pidetä auki. Suurimman vaikutuksen minuun tekivät rakennukset, joihin en itse muuttaisi asumaan. Olen lukenut Reidarin elämästä. Minulle näyttelyissä kerrotut asiat olivat pääosin tuttuja. Krisse ihaili Ateljee-rakennuksessa olleita grafiikanlehtiä. Hän ei ollut tiennyt Reidarin siitä puolesta. Minua kiinnostivat siellä näytteillä olleet, vielä jäljellä olevat, lukemattomat värituubit ja väripigmentit. Tauluja näyttelyssä oli vähänlaisesti. Krisse ei oikein ymmärrä miksi Särestö ei oikein minulle antanut mitään. Hänelle se kertoi ilmeisesti paljon enemmän. Mikään meidän taidenäyttelyissä aiempi käynti ei ole herättänyt niin paljon keskustelua puolesta ja vastaan kuin tämä. Hyvä niin.

palokärkiOlemme käyneet kolmena päivänä yrittämässä saada Nivankylän tietopaikasta kuvia palokärjestä. Torstaina ja perjantaina kuvia tuli parisataa, joista olen vielä taltioinut 22, mutta osa niistä lähtee tietsikkataivaiseen vielä  myöhemmin. Tänään kävimme paikalla kaksi kertaa. Amupäivällä tikka oli lähtenyt paikalta juuri ennen tuloamme ja iltäpäivälläkään siitä ei näkynyt merkkiäkään. Esa jäi vielä odottamaan sen tuloa, mutta meidän piti lähteä kauppaan hakemaan einestä illaksi.

One thought on “Viimeinkin Särestössä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s