Äkäsmylly


Olen vuosien varrella ajanut kymmeniä kertoja Äkäslompolo-Muotkavaaran tietä Äkäsmyllyn ohi. Aina on mukamas ollut sen verran kiire, ettei aikaa ole ollut pysähtyä paikalle.

Äkäsjoki
Äkäsjoki

Kävelymatkaa on toki mittavat puoli kilometriä. Samanlaisia käyntikohteita on samoista syistä jäänyt käymättä muitakin ympäri Lappia. Tänään lähdettiin Krissen kanssa liikkeelle ainoana tarkoituksenamme viettää vähän aikaa Äkäsmyllyllä.

Äkäsmylly on sotien jälkeen perustettu mylly, joka toiminta loppui 60-luvulla. Mylly on kuitenkin edelleen tointakelpoinen. Myllyn matkailutoimintaa aloitti Uuttu-Kalle, Kalervo Uuttu, joka myllyn rauhallisena aikoina mielikuvitteli ja kirjoitti kolmeosaisen Velho-oopperan.

Käymisen arvoinen, kaunis paikka ja kynttilän valossa toimiva kahvila. Lintuharrastajalle arvokas talvinen kohde. Melkein samoilla jalansijoilla havaitsimme kaksi koskikaraa, kuukkelikuusi kuukkelia, kolme lapintiaista, hömppiä, tali- ja sinitiaisia. Yksi kuukkeleista oli rengastettu värirenkaalla. Viimeiset kaksi numeroa ovat 19, kolmas on vähän tulkinnanvarainen, mutta ensimmäinen numero jäi kiikaroinnista ja kuvaamisesta huolimatta näkemättä. Voisin kuvitella, että lintu on Peltoniemen Pekan rengastama. Kuvassa se kuukkeli.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s