Kulinariaa Kurtakossa


Tarkoitukseni ei ole aloittaa ruokabloginkaan pitoa. Edellisessä postauksessahan  kielsin kirjabloggauksenkin. Elämä vain on tämän vuoden harmaina päivinä pitänyt muutamaa poikkeusta lukuunottamatta Jalkasen neljän seinän sisällä tai sitten iltakävelyllä ilman kameroita.

Krissen talviloma alkoi tänään. Jätettiin kämppävarauksen teko taas mahdollisimman viime tippaan hintojem halpenemista odotellessamme. Melkein ainoa kriteeri majoitukselle oli, ettei se ole kaiken hiihtolomahumun keskellä. Saatiin kämppä melkein keskeltä ei mitään Kurtakosta. Mökin vieressä on toinen saman omistajan mökki, joka näyttää olevan tyhjillään. Valoja ei näy pihaan.Tieltä kuuluu silloin täällöin autojen ääni, mutta muuten on aivan hiljaista.

katkarapuillallinen
katkarapuillallinen

Krissellä oli mukana 1,5 kiloa viime yönä Lyngen-vuonosta pyydettyjä isoja katkarapuja ja ne myyneen Dragøy-kalaliikkeen omaa aiolia. Itse kuoritut katakaravut aiolin ja salaaatin kanssa leivän päällä vievät kielen mennessään. Ruokailu on tietenkin sottaista hommaa, mutta täälläkin on juokseva vesi. Meillä kaupasta saatavat pakastetut katkaravut eivät edes maistu oikeasti katkaravuilta.

Antti on tehnyt viime viikkoina paljon yö- ja iltaretkiä turistien kanssa. Helmikuun alussa soitin hänelle kaikkien meidän pöllöjemme äänet ja pyysin kuuntelemaan mahdollisia äänihavaintoja. Tänä iltana puhelin soi yhdeksän aikaan kesken majoitustouhuja ja poika kysyi oliko tämä puputus, jota hän muuten matki hyvin, helmipöllö. Kerroin näin olevan ja Antti arvuutteli mahtaisinko muistaa pöllön nimen myös englanniksi, että voisi kertoa sen asiakkailleen. Satuinpa muistamaan, että se on tengelmalm´s owl. Myöhemmin tarkistin vielä asian ja siitä käytetään englanniksi myös nimeä boreal owl, jota en ole koskaan kuullut.

Krissellä on matkalukemisenaan Tuomas Anhavan kokoelma haiku- ja tankarunojen suomennoksista, joista hän tuputtaa edes jonkun panemaan tähän loppun. Tulkoon sitten.

 

Kun hilpeästi

vain saan elellä täällä

mitäpä vaikka

seuraavan kerran elän

lintuna, hyönteisenä?

(Tabito)

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s