Oletteko kuulleet…


että Helsingissä satoi viime yönä lunta. Olen aamulla katsonut yhdet TV-uutiset ja selaillut nettiä. Valtakunnan melkein ykkösuutinen näyttää olevan pääkaupunkiseudun lumisade. Suomessa. Helmikuussa. Ensin tuskaillaan ettei ole pakkasta, sitten, että sitä on likaa. Ei ole lunta ja sitten kun sitä tulee viisi senttiä, on kaupungin liikenne vaikeuksissa. Kaikki tämä pitää uutisoida kissankokoisin kirjaimin valtakunnallisessa mediassa. En tiedä itkeäkö vai nauraako.

No joo.

laulujoutsen, 2kvKoskaan ei voi varmasti tietää, mutta saataa olla, että Vikakönkään joutsen on viimein saatu Ranuan eläinpuistoon hoidettavaksi. Halosen Jorma uutisoi Lapin Kansassa toissa päivänä Pello-Rovaniemi-tieltä uupuneena löydetystä viimekesäisestä joutsenen poikasesta, jonka Jorma sai otettua avustajien kanssa kiinni ja toimitettua Ranualle. Lähetin Jormalle sähköpostia, jossa kysyin voisiko kyse olla Vikakönkään linnusta. Tutkin aikaisemmassa postauksessa mainitsemaani valokuvaa. Tunnistan paikan, jossa kuva on otettu. Kuvasta voi ainakin suurin piirtein nähdä lentosuunnaksi lounaan tai lännen. Jormalla ei ollut tietoa muista yksinäisistä poikasista Länsikairan suunnalla. Muutaman sähköpostin vaihdon jälkeen, hän tuli siihen tulokseen, että kyse voi todella olla siitä ”meidän” poikasestamme. Tässä vielä yksi kuva siitä tasan kahden viikon takaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s