Oikeaan osunut pukki


Joulun aikaan tulee puolin ja toisin soiteltua ihmisille. Minulle sattuu olemaan kaverit ja läheiset, joiden kanssa joulun aikaan tulee praatailtua joskus pidenpäänkin, kaikki tänä vuonna mustanmaan asukkaita. Kävin eilen hakemassa Jaanan aamujunalta ja hän oli aivan töpinöissään, että täälläkö sataa lunta ja sitä on näin viljalti maassa. Fröökynä tuli kaukaa, linnunteitä  noin 150 kilometrin päästä Oulusta, jossa oli kuulemma satanut vettä ja maa mustana sielläkin. Lucky we. Meilä on ainakin vielä kaikki vuodenajat tallella. Joidenkin mielestä niitä on kahdeksankin. jouluNyt on pari päivää päivä alkanut jo pidentymään.  Kaamoksessakin on oma viehätyksensä. Valaistus on joskus aivan upea. Krissen kanssa lähdemme neljäksi päiväksi katsomaan löytäysimmekö Pallakselta kaamosvaloja kuvattavaksi.

Joku mustanmaan kaveri on ihan vain himpun kyseenalaistanut meidän lumista jouluamme. Tässä nyt kuitenkin vakuudeksi noin puoli tuntia sitten omalta parvekkeelta otettu kuva.

Niin se pukin tuoma lahja. Sain Krisseltä, anteeksi joulupukilta, kaksi kirjaa. Toinen oli vähän odotettukin lintuaiheinen teos. Rouvapa oli löytänyt sen lisäksi yllättävän teoksen. Katsoin YLE:n areenalta kirjamessujan aikaan Jake Nymannin haastattelua vahän toisella korvalla ja silmällä. Jonkinlainen mielenkiinto kirjaan heräsi, mutta unohdin sen sitten. Aivan varmasti kirjasta ei puhuttu Krissen kanssa. Mistä lie rouva keksinyt ostaa Rakas Vanha Vinyyli-kirjan. Olen nyt lahjapaketin avaamiseen luvan saatuani selaillut kirjaa ja lukenut sitä sieltä täältä. Löysin kirjasta neljä vinyyliä ja kolme vinyylistä tuetettua CD:tä, jotka minulla on. Kappalevalikoimasta minulla on selailun perusteella iso osa erilaisilla kokoomaäänitteillä. Nyman tarinoi omista kokemuksistaan ja kertoo levyihin liittyvästä historiasta ja niiden liepeillä pyörineistä omista tuntemuksistaan ja mielipiteistään.. Vaikuttaa äärimmäisen mielenkiintoiselta Taitavat muut keskeneräiset kirjat joutua hetkeksi syrjään.

Osapuilleen varmasti tiedän, että huomenna saan sitten yhden toivomani lahjan. Jaana jo sen itse asiassa paljsti , kun yhdessä käytiin eilen etsimässä Metsän Tarina-DVD:tä. Olisin sen haluunut ostaa Krisselle, mutta Rovaniemeltä en sitä löytänyt.

Tämä joulu on se vuorojoulu, jolloin lapset viettävät aaton äitinsä luona. Yksinhän minä olen jouluateriani syönyt. Kinkkua tärkeämmäksi viimeisinä vuosina on tullut kalatarjonta. Panin tänä jouluna melkein kaikki maustekalat silakat, siiat, ja lohet vähän uusiksi. Kaikki osuivat kohdalleen. Sama jatkunee ensi jouluna. Joku tietysti voi ajatella ja vähän säälitellä, että joulun joutuu viettämmään yksin. Johan tähän on kerinnyt tottua.  Huomenna vuoro vaihtuu ja huusholi on täynnä porukkaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s