Pilvee, pilvee


Ulkona sataa par´aikaa ihan tuhtisti lunta. Toivottavasti sitä tulee nyt kerralla talveksi asti. Maa on ollut toki valkoinen jo pidemmän aikaa ja pakkasta aamuisin parhaimmillaan 15 ja 20 asteen välillä. Chartterit alkavat tiuhemman liikennöinnin viikonvaihteessa. Toivotaan briteille talvisia elämyksiä.

Olen ulkoiluttanut kameroita viime viikkoina laiskanlaisesti. Sunnuntaina kävin kiertelemässä lähiympäristössä. Edellisyön sumu, pakkanen ja tyyni ilma olivat koristellet maiseman postikorttikuvia odottavaksi. Montaakaan kuvaan en kaikesta huolimatta ottanut ja taas kerran parhaat ja käyttökelpoisimmat kuvat syntyivät pokkarilla.

Adobe on siirtänyt ohjelmansa pilvipalveluihin. Ostin Photoshopin kolmosversion muistaakseni vajaat viisi vuotta sitten. Vuosi sitten versiot olivat edenneet jo numeroon 6. Ostin lokakuun alussa 2012 uuden rungon, jota minulla ollut kolmosversio ei enää tunnistanut eikä Adobe antanut siihen enää päivityksiä. Oli päivitettävä versio numeroon 6. Alkuperäinen ohjelma maksoi muistaakseni noin 850 euroa ja päivitys 230 euroa. Adobella on nyt tarjous, jossa ensimmäisen vuoden saisi puoleen hintaan 12,50/kk. Taistelen itseni kanssa sortuako tarjoukseen. merikotkaNykyisellä rungollani en todennäköisesti kuvaa loppuelämääni. Kauanko Adobe päivittää minulla olevaa ohjelmaa?  Minulla on myös Lightroom versio 3. Koska se jää pois käytöstä, nykyinen versio on 5? Paljon pohdittavaa. Photarissa on satoja ominaisuuksia, joista en edes tiedä. Lisäksi toinen mokoma, joita en osaa käyttää. Kokonaisuus on liian tuhti. Siinä on kuitenkin paljon ominaisuuksia, joita käytän päivittäin ja joita ei halpisversiossa Elementsissä ole. Krissellä on se pilviversio CC (Creative Cloud). Marraskuun alussa Nellimin reissullamme kuvasin oheista merikotkaa käynnissä olevasta autosta ja kaikki kuvat olivat tärähtäneitä hitaan valotusajan ja auton tärinän takia. CC:llä tärinän aiheuttamat epäterävyydet poistuivat yhdellä napinpainalluksella. Julistetta kuvasta ei saa, mutta ihan kelvollinen nettiin. Photarin kautta kuva olisi joutunut armotta tietsikkakuvien taivaaseen. Kuukausimaksullinen versio olisi aina ajan tasalla. Pakettiin kuuluu myös Lightroom. Pirullista, mutta firman kannalta hienoa koukuttamista. Pitää pähkäillä, tarjousaikaa on tämä vuosi.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s