Haikeaa


Mikähän ihme on, että kaikkien asioiden hoitaminen pitää jättää viime tippaan. Tämä viikko on mennyt monien sellaisten asioiden tekemiseen, joihin minulla olisi ollut koko kesä aikaa. Nyt kuitenkin olen saanut tehdyksi melkein kaikki mitä tälle kesälle ajattelinkin mökillä tekeväni. Koko ajan on kuitenkin löytynyt ensi kesäksikin uutta askaretta. Eipä käy vuoden päästä aika pitkäksi.

rantamännytNiemen rantaan on vuosikymmenien aikana kasvanut koivuja, mäntyjä, leppiä, pajuja ja ties mitä, jotka ovat estäneet näkemästä kunnolla järvelle. Niiden poistaminen on ollut kesän suurin (ja yllättävän työläs) homma). Ikkunoista ja kuistilta on nyt melkein esteetön näköala järvelle. Nälkä kasvaa syödessä. Nyt tekisi mieli karsia kuvassa näkyvien, varmaan reilusti yli satavuotiaiden mäntyjen alimmat oksatkin pois. Jääkööt nyt kuitenkin paikalleen. Täällä on nyt juhannuskokkotarpeita 2-3 kokkoa varten, jos jollain on tarve.

Eilen sain taas yhden ennenkokemattoman elämyksen. En toissa iltana ollut huomannut kaikissa medioissa kerrottua revontulten esiintymistä. Olin menossa nukkumaan yhdentoista maissa ja ehdin jo laittaa makkariin valot. Repolaiset tulivat mieleen ja menin mökin päätyyn, josta pohjoinen taivas näkyy parhaiten. Taivas oli pilvessä, mutta makkarista tulevassa valossa näkyi yöperhonen. Näin aivot sen ensikisi rekisteröivät, mutta liikkui aika livakkaan. Lepakko se näkyi ikkunasta tulevassa valossa. Jäin ainakin puoleksi tunniksi seuramaan lepakoiden lentelyä. Mahdoton sanoa montako niitä oli, mutta kaksi näin yhdellä kertaa siinä valokiilassa. Kaiken kruununa lepakoita oli kaksi eri lajia. Silloin tällöin valossa vilahti yksi muita selvästi kookkaampi nisäkäs.  Seisoin pimeässä ja lepakoita lensi käsivarren mitan päästä minusta. en niitä tietenkään nähnyt, mutta kuulin lentoäänet.

Mökki on nyt sillä mallilla, että huomenna puran vesisysteemit ja yritän valuttaa kaikki putket niin tyhjiksi, ettei ensi keväänä taas tarvitse aloittaa täällä olemista putkihommilla. Sitten vain tavaroiden pakkaaminen autoon ja siivous ensi kevättä varten. Irja on luvannut järjestää huomenna kesäkauden päättäjäiset ruokineen ja juomineen. Kotimatka alkaa sitten juomien määrästä riippuen lauantaina tai sunnuntaina.  On mahdottoman haikeaa lähteä täältä ja palata kaupunkiin kaiken hälinän keskelle.

Lähtöä helpottaa viikon päästä Krissen kanssa meno Kuusamon Natura Foto-tapahtumaan. Olen käynyt esiintyjien nettisivuilla ja minusta mielenkiintoisimmat osallistujat ovat kaikki naisia: Sandra Bartocha, Jaana Kotamäki ja Tea Karvinen. Hieman erilaisia luontokuvia. Kotamäen esityksen näin jo toukokuussa Liminganlahden lintukuvapäivillä, mutta netin mukaan esitys on muuttunut.

Tulomatkalla vierähtänee hetki Korouomassa tai Riisitunturilla. Loppuviikosta on suunnitelmissa vielä ruskaretki Pallakselle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s