Kosteaa


Kesä on tähän asti ollut poikkeuksellisen hieno. Viimeiset  pari viikoa on satanut ainakin kuuroina melkein päivittäin ja välillä on tullut vettä yli oman tarpeen. Ilma on ollut kovin kosteaa. Kävin torstaina pesemässä pyykkiä isän luona ja toin ne kuivumaan mökille. Levittelin niitä pitkin ja poikin huushollia roikkumaan, mutta vasta tänään viikkasin viimeiset  paikoilleen. Mökissä on kuitenkin sähkölämmitys, mutta ei se ole auttanut. Ruokakomerosta otettu koulunäkki ei rasahda hampaissa vaan on enemmänkin nahkea.

Olen yrittänyt raivata rantaa maiseman parantamiseksi. Iso työ se ei ole, mutta reumaatikon olkapäät eivät oikein tahdo kestää kevyttäkään karsintatyötä. 1-2 tuntia päivässä pystyy touhuamaan. Osaan jo odottaa seuraavan yön heräilyä jokaisen kyljenkäännön yhteydeesä, vihlaisee. Seuraava tai sitä seuraava päivä pitää taukoa. Voiton puolella urakan kanssa olen. Raskaimmat koivut odottavat vielä karsimista ja jokunen puu pitää vielä kaataa, että telkkä pääsee ensi kesänä paremmin pönttöönsä.

Olen vähän laiskanlaisesti ulkoiluttanut kameroita osin sateistakin johtuen. 4-5 päivän aikana olen nähnyt paljon suruvaippoja lennossa. Toisen sukuplven pitääkin jo alkaa valmistautua talvehtimiseen aikuisena. Varhain keväällä ne sitten yhtä aikaa nokkosperhosten kanssa ryhtyvät jatkamaan sukuaan haalistunein ja ryytynein siivin. Nämä nyt lentävät ovat sitä kevään lisääntymisen satoa. Nyt lennossa oleva sukupolvi on kaunista katseltavaa tärveltymättämine siipineen.

kuikkaAamu oli pitkästä aikaa aurinkoinen. Näin lähellä rantaa uivan tutun isokoskelopoikueen ja kävin sitä kuvaamassa. Kuulin samaan aikaan kuikan aorghh-äänen ja aloin etsiä lintuja. Kokemukseni mukaan ne käyttävät tätä ääntä eniten parvessa liikkuessaan ilmeisesti yhteysäänenä. Parvi oli siinä ja siinä kuvausrajoilla. Parvessa oli kahdeksan lintua. Suurimmassa tänä kesänä näkemässäni parvessa on ollut 13 kuikkaa. Kaikki parven linnut ovat aikuisia ja uskoisin niiden olevan pesimättämiä lintuja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s