Kukas kissanhännän nostaa ja härkälinnuista


Piti tulla välillä käymään kotona Rovaniemellä.

Pari viikkoa sitten vuoden Luontokuvakilpailun sivuilla oli tieto kuvista, jotka olivat päässeet semifinaaliin asti. Kaikiaan kilpailuun lähetettiin muistini mukaan noin 12000 kuvaa. Tieto minulla jo oli, että 2 kuvaa oli mukana, mutta ei sitä mitkä kuvat. Kuvat olivat olivat kotona pöytäkoneelle.

lapinalpiiruus
lapinalpiiruus

Kuvien nimet tiesin, mutta en varmasti muistanut minkälaisia kuvia ne olivat. Sitä paitsi minulla oli mielestäni hyviä kuvia muissa sarjoissa, mutta kaksi kolmesta kasvikuvasta meni jatkoon ja lopulta loppukilpailuun 256 joukkoon asti, mutta eivät kuitenkaan palkinto- tai kunniamainintasijoille asti. Kasvikuvat olivat kuvia, jotka laitoin mukaan, koska sarja oli olemassa. Me kai olemme sokeita omille kuvillemme. Ulkopuoliset näkevät ne toisin silmin.

uuvana
uuvana

Lapinalppiruusukuva on otettu 29.6.12 Jehkaksen ylärinteeltä tihkusateessa,  taustalla on Kalkkujärvi. Uuvanakuva puolestaan 2 päivää myöhemmin Pikku-Mallan laelta taustanaan Saana.

En koskaan ole ollut oikein innostunut kuvakilpailuihin. Olen osallistunut viiteen kisaan. Rovaniemen edesmenneen  kamerakerhon kilpailun voitin ja palkintona sain Epsonin monitoimitulostimen, jonka annoin tyttärelle. Kolme kertaa olen osallistunut Vuoden Luontokuvakilpailuun. Kerran aikaisemminkin olen yhdellä kuvalla päässyt semifinaalivaiheeseen asti. Tänä kesänä laitoin ympäristön painostuksesta muutaman kuvan Liminganlahden lintukuvakilpailuun. Sieltä ei tähän mennessä ole kuulunut pihaustakaan.

040713_5329-1Seuraavasta jutusta en ole aivan varma, mutta uskon sen pitävän paikkaansa. Olin eilen aamulla laiturilla mukanani kamera jalustalla. Olen jo aikaisemmin kertonut, että läheisessä ruovikossa on vuosien ajan ollut härkälinnun reviiri. Härkälintuemot pitivät melkoista mekkalaa ja kun aikani odottelin ruovikon seasta ui näkyville kaksi poikasta. En tietenkään voi tietää, mutta uskon, että poikaset lähtivät ensimmästä kertaa kotiruovikosta. En ole koskaan aikaisemmin nähnyt näin pieniä härkälinnun poikasia ja ensimmäisen kerran näin reviirin linnuilla kaksi poikasta. Aikaisempina vuosina niitä on ollut vain yksi ja ne ovat tulleet näkyville vasta lähes aikuisen kokoisina.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s