Kuovien muuttoa


Tänään piti käydä Saarijärven keskustassa parturissa ja hoitamassa asioita muutenkin. Varasin jo lähtiessäni kameravehkeet ja putken mukaan. En ole ehtinyt käymään paikallisilla lintupaikoilla aiemmin tänä kesänä. Isän ja Irjan kanssa aikaa vierähti kuitenkin sen verran, että ehdin noin 15 kilometrin päässä keskustassa olevalla Satosuolle vasta noin neljän maissa.Kuovi Satosuo ei ole nimestään huolimatta suo vaan vuosikymmeniä sitten suosta kuivattu laaja viljelysalue, jota pilkkovat suomaiset laikut ja pienet mentsiköt. Se on seutukunnan parhaita lintualueita varsinkin keväisin muuttoaikaan. Putkietäisyydeltä löysin 74 kuovin parven seuranaan parisataa naurulokkia. Eilen ja tänään on Saarijärvellä muuallakin mm Mulikassa ja Kalmarissa havaittu isoja 30-65:n kuovin parvia. Muuttomatka on alkamassa. En ole koskaan nähnyt niin suurta kuoviparvea. Kuvassa 8.6. kuvattu kuovi mökkitien varressa.

Ajoin sitten mökkijärven Pyhäjärven lounaiskulmaan Kuhnonlahdelle. Jäin autosta katselemaan 15-16 naaraspukuisen telkän parvea aivan rannan tuntumassa ja vähän kauempana olevia kahta härkälintua, kun lokit nostivat hirvittävän metakan. Pienen kiikaroinnin jälkeen löytyi kirkunan syy. Ruskosuohakkanaaras oli lentämässä poispäin lokkiparvi perässään ja lokinpoikanen kynsissään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s