Myöhässä


Kuulin vähän toista viikkoa sitten mökkinaapurilta, että aivan heidän tiensä varressa oli vielä vähää aikaisemmin ollut hautova kuovi aivan näkösällä. Menin paikalle auton kanssa kuvatakseni siitä lintua seuraavana päivänä. Löysin todennäköisen pesäpaikan, mutta en merkkiäkään linnuista. Kun nousin autosta pois, tuli päälleni kiertelemään varoitteleva kuovi. Minulla on mukanani kolme lintukirjaa, mutta yhdestäkään ei käynyt selville ruokkiiko kuovi poikasiaan pesään vaan ovatko ne pesäpakoisia.

laulujoutsenKerroin 4.6. lähelläpiti tilanteesta joutsenen kanssa. Päivittäin on ollut tarkoitukseni käydä kuvaamassa siinä mainittua hautovaa joutsenta. Paikka olisi olla helppo. Aina on kuitenkin ollut jotain tähdellisempää tekemistä. Tänään sitten lähdin kuvaamaan. Turha toivo. Pöykynlahdella ruokaili joutsenperhe, jolla oli viisi poikasta. Ohessa kuva siitä. Pitkästä aikaa tuli taas mieleen kameran videointimahdollisuus. Kuvasin useamman pätkän poikueesta. Mikähän kuvassa oikealla olevan linnun kaulaan on sattunut. Vakavan näköinen vamma, joka ei näytä joutsenta haittaavan.

Joutsenten ympärillä pyöri kaksi härkälintua. Kiikaroin niitä kaislikon sekaan ja ihmettelin että ei kai vain ole parittelemassa. En edes yrittänyt ottaa niistä kuvia, koska kamera olisi kuitenkin tarkentanut edessä oleviin kortteisiin. Molemmat härkälinnut tulivat näkyville ja toivoin saavani niistä videoa yhdessä joutsenten kanssa. 15 sekunnin videopätkästä käy selvästi ilmi, että linnut ovat vasta pesänrakennuspuuhissa. Oudon myöhäisiä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s