Luonnon laki


Kerroin eilen käpytikkapoikasten aamusta iltaan jatkuvasta kerjuuäänestä mökistä 25-30 metrin päässä olevasta haavasta. Kerjuuäänet alkoivat noin viikko sitten. Tarkistin mukanani olevista kirjoista pesäruokinnan jatkuvan noin 3 viikkoa. Menin aamulla seitsämän jälkeen ulos ja oli kovin hiljaista. Kävin etsimässä pesästä lähteneitä poikasia vaikka en uskonut niitä löytäväni. Emot pyörivät pesän ympärillä kovasti äännellen. Kävin isän kanssa kaupassa ja olin takaisin mökillä kahden maissa. Sen jälkeen en löytänyt enää emolintujakaan. Vasta pesästä lähteneet pokaset eivät voi olla kaukana pesästään. 4 päivää sitten kuulin sisälle tikkojen ja muidenkin lintujen varoitusääniä. Ulos mennessäni ehdin nähdä varpushaukan lähtevän tikan pesältä poikanen suussaan. Varmasti en voi tietää, mutta oletan haukan täydentäneen löytämänsä pesän annin ruoakavalioonsa.

neidon korentoVuosi sitten loppukesällä vähän hurahdin korentoihin. Sudenkorentojahan jokainen näkee rannoilla liikkuessaan. Ne ovat lentäessään kaikki samannäköisiä tummia korentoja. Koko saattaa vaihdella. Lähemmin katsottaessa ne ovat itse asiassa värikkäitä ja kauniita eliöitä.  Olen saanut tämän kesän aikana kuvia jo neljästä eri korentolajista. Ruskoukonkorento oli jo Facebookin viikkokuvana toissa viikolla. Tässä kuvassa on neidonkorento.  Ostin talvella hienon kirjan Suomen sudenkorennot, joka on oiva apu opetella tuntemaan korentoja. Apua löytyy myös netistä mm osoitteessa http://www.sudenkorento.fi/kwiki/Suomessa_esiintyv%C3%A4t_sudenkorentolajit

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s