Puuhaa riittää


Kävin aamulla ensimmäisen noin puolen tunnin lontostelun lähiympäristössä. Ei mitään ihmeellistä, hippiästen ääniä kuulin parikin, mutta näkysälle eivät tulleet ja rantamännyissä lauloi kaksikin mustapääkerttua, joista toisen sain kiikariin korkean puun latvasta.

Sitten vain taas hommiin. Meillä on alumiinirunkoinen laituri. Kelpo värkki sinällään. Runko on kaksiosainen. Leveä istuinosa ja kulkusilta sille. En tiedä paljonko istuinosa painaa, mutta sen raijaaminen okealle paikalleen yksin on työläs homma. Olin saanut laiturin portaita vaille paikalleen, kun työnjohtaja ajoi paikalle ja toi kaupungista lisää työkaluja putkiremppaa varten (kts ed. postaus). Osoittautuikin, että vuoto ei ollut olettamassani liitoksessa vaan heti sen yläpuolella. Putkeen oli jäänyt syksyllä vähän vettä ja jäätyminen oli tehnyt putkeen noin 4 mm:n halkeaman. Paikka oli hankalimmassa mahdollisessa paikassa. Jouduin purkamaan kokonaan tiskipöydän altaista lähtevän viemäriputkiston, että pääsin vuotoon käsiksi. Sitten vain sahaamaan putkesta 10 sentin pätkä pois. Sahaa sain liikuteltua 2-3 senttiä edestakaisin. Melkoisen ähellyksen jälkeen putken pätkä mukaan ja ajoin kaupungin rautakauppaan. Työnjohtaja jäi päivätorkuilleen annettuaan lukuisia ohjeita kuinka työ pitäisi tehdä. Sain liitososat. Jatkotöitäni vain olisi kovasti helpottanut, jos ammattitaitoinen LVI-myyjä olisi myynyt oikeankokoiset osat kädessään olleen vasta sahaamani putken pätkää mallinaan käyttäen. Sain kaksi milliä liian ohuet osat. Juoksevaa vettä ei tule vieläkään. Huomenna pitää saada oikean kokoiset osat.

Pataniemi, SaunaPäivän mittaan olen kuitenkin saanut saunan sille mallille, että sen saattoi lämmittää. Vesi oli kannettava ämpäreillä järvestä Edellisen kerran olen saunonut Pyhällä syyskuussa jazz- bluestapahtuman aikaan Krissen kanssa. Joskus on mennyt vuosia, että olen aloittanut saunomisen Pataniemessa sen edellisenä syksynä täällä lopetettuani. Lauteilla istuessa löytyi lisää puhasteltavaa. Kiuas lämpövesisäiliöineen on syystä tai toisesta siirtynyt vähän ja lämpövesisäiliön hana antoi vettä melkein tiputtamalla. Makoisat löylyt kuitenkin. Kuvassa vasemmalla häämöttää isä vilvoittelemassa,

Nyt saunanraikkaana on taas kaikki hyvin ja elämä maistuu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s