Missä kamera


Isännän viiri roikkuu tyynessä kesäillassa Pataniemessä. Varjossa oleva lämpömittari näyttää vielä 21 astetta. Pitäisi olla rannassa nauttimassa, mutta ajattelin jakaa hetken tunnelmaa kanssanne. Ovi on kuitenkin sepposen selällään ja kuuntelen ympäristön ääniä. Pyhäjärvi on peilityyni. Hiljaista kuitenkin. Olen odottanut, että kuikat toivottaisivat tervetulleeksi, mutta ei vain ole kuulunut kuikuttelua.

Viiri nostettin tänään salkoon. Kauanko se siellä on, en tiedä. Ehkä syksyyn asti.

Tulin eilen Saarijärvelle. Kävin tyhjentämässä auton takakontin mökille ja jatkoin matkaa kaupunkiin isän luokse yöpymään. Tämä päivän on mennyt mökkiä kesäkuntoon laittaessa. Paljoakaan en ole ehtinyt ympäristöä seurata.

Ennen tännetuloa isä halusi tarjota lounaan n. 10 kilometriä kapungista olevassa paikassa. Auton paikotuksen jälkeen kuulin palokärjen äänen läheltä. Lintu hakkasi koivun runkoa parkkipaikan vieressä välittämättä tuon taivaallista pihassa liikuvista ihmisistä.  Kamera ei tietenkään ollut mukana.

Mökillä sitten olin laittamassa vesipumppua paikalleen. Sitä väkertäessä kuulin joutsenten lentoääniä. Etelästä lensi 11 linnun aura suoraan kohti matalalla järven päällä. En koskaan aikaisemmin ole nähnyt niin matalalla lentävää joutsenauraa. Ei auttanut kuin seurata katseella ja ihailla pohjoiseen lentäviä joutsenia.  Viime kesänä, osapuilleen samaan aikaan, samassa asennuspuuhassa lensi niemen ohi kurki parinkymmenen metrin päästä.  Kamera oli kummassakin tapauksessa tavoittamattomissa.

140513_1359-1Pari viikkoa sitten Tromssassa kamera oli mukana, mutta jumalat eivät. Ehkä kuitenkin oli kyse omasta huolimattomudesta. Olin tulossa Langnesiin katsomaan mitä siellä olisi. Niemen kärjessä karilla oli isosirrejä ja lokkeja. Joku ne pelästytti lentoon ja pian näin merikotkan melko lähellä lentävän poispäin. Se ei nyt ole mitenkään tavatonta siellä. Lokit kuitenkin härnäsivät lintua sen verran, että se kääntyi takaisin suoraan minua kohti 20-30 metrin korkeudella. Nostin kameran silmille ja etsimessä näkyi viesti, että alusta kortti. Jostain syystä kamerani joskus haluaa sen tehtäväksi kortin tyhjennyksen jälkeen. Homma kestaa pari sekunntia. Ota kamera alas silmiltä, alusta ja nosta kamera takaisin silmille ja vielä etsi kotka tähtäimeen. Niiden viiden sekunnin aikana omaa huolimattomuuttani menetin toisen elämäni parhaista suoraan kohti lentävästä merikotkakuvan. Niiden muutamien sekunttien aikana kotka lentää pitkän matkan. Kuvassa pyrstönheilutus kuvaajalle.

Nyt lähden katsomaan auringonlaskua. Täällä se ihan oikeasti laskee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s