Voihan…


Keskimmäinen lapsistani, Timppa, soitti minulle tänään ilatapäivällä ja pyysi kuvia variksista. Timo on intohimoinen piirtäjä, joka tienaa osan leivästään kuvillaan. Nyt pyyntö oli kuitenkin ymmärtääkseni jotain ihan omaa projektia varten. Tarve olisi ollut kuvalla, jossa 2-3 varista on syömässä samassa ringissä. Näen tilanteen harva se aamu ikkunastani, kun varislinnut ovat Alakorkalon grillin pihassa nauttimassa lihapiirakan ja ranskisten jämistä. Torin liepeillä liikkuessa samaan tilanteeseen törmää tämän tästä varsinkin viikonloppuaamuisin. Eipä vain ole tullut kuvattua.

varisTavisten kuvaamisesta on juteltu silloin tällöin kuvaajakavereiden kanssa. Kotipiirin linnut jäävät kuvaamatta. Kävin kuvasivuillani katsomassa minkälaisia variskuvia siellä on. Hurjat 2 kappaletta. Monista Rovaniemellä harvinaisista lajeista tai linnuista, joita ei yleensä näe Suomessa on sivuilla paljon enemmän kuvia. Lupasin itselleni ja kerroin muistaakseni asian jossain viime kevään postauksessa, että viime kesänä keskittyisin kuvaamaan joka päivä silmiin sattuvia lajeja. Eipä näin vain ole käynyt. Jospa tänä kesänä lupaukseni toteutuisi.

Nyt kuitenkin pitää kääntää sivuille siirtämättömät, kuitenkin muokatut kuvat ympäri Timpan variskuvien löytämiseksi. Huomiseksi on luvattu sadetta. Jospa pirttipäivänä löytäisin herralle mallimateriaalia.

2 thoughts on “Voihan…

  1. Tykkään variksista ja harakoista. Niiden elämää pääsee seuraamaan helposti ja vaikkapa harakoiden soidinta jo aika varhain keväällä. Tosissaan ovat hekin.

    • Moi Seija. Olen ihan samaa mieltä kanssasi. Jostain ihmeellisestä syystä tavalliset, jokapäiväiset lajit vain jäävät kuvaamatta. Asiasta on puhuttu paljonkin Veikon, Raunon ja kumppaneiden kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s