Viimeinkin


Kun lähdin aamulla liikkeelle, vastaan tuli muuan tuttava. Jäätiin turisemaan kaikkealaista. Valittelin hänelle, että eikö viimein voisi tulla edes yksi päivä, jolloin taivas olisi umpipilvessä ja sataisi jotain niin paljon, että voisi jäädä kotiin makaamaan sohvalle ja lukemaan hyvää kirjaa. Montako viikoa aurinkoisia päiviä on riittänyt? Olen ollut koko ajan liikkeellä ja niinkuin aikaisemmissa postauksissa olen kirjoittanut, valtaosa ajasta on ainakin lintumielessä mennyt aivan hukkaan. On kuitenkin tullut oltua ulkona.

Aamulla tuntui taas jotenkin turhanpäiväiseltä lähteä liikkeelle. En ole tänä keväänä nähnyt ensimmäistäkään muuttolintua. En toivonut tältäkään päivältä mitään. Kiertelin kaupungin rantoja aikani, hain auton ja kävin Rantavitikan ruokintoja läpi näkemättä muutamaa pikkuvarpusta ja talitiaista lukuunottamatta mitään. Ajoin jäätietä pitkin joen toiselle rannalle. Jäällä oli, niinkuin olettaa sopii, kymmeniä hiihtäjiä ka kävelijöita. Mieli kohosi heti Tavivaaran risteyksessä, josta pyrähti kiertelemään 9 pulmusta. Eipä tullut tänään hukkareissua. Näin ensimmäisen muuttolinnun tälle vuodelle.

Aikani postasin Tavivaarassa, jatkoin matkaa Rautiosaareen ja sieltä palatessa Valajaisen sulalle ja Alakorkalon läjitysalueelle näkemättä variksia kummempaa060413_8183. Parin muun mutkan kautta ajoin sitten Jängikselle. Siellä lenteli arvioni mukaa 30 pulmusen parvi. Panin auton parkkiin ja jäin odottamaan kuvausmahdollisuutta. Parveen lensi lisää lintuja ja otin niistä kuvan telen lyhyellä päällä, jotta pystyisin laskemaan linnut. Veikko opetti minulle tämän Photarissa värimerkitsemisen tavan. Kuvasta lintuja laskettaessa jää aina joku lintu laskematta tai joku tulee laskettua kahteen kertaan. Nyt käytin ensimmäistä kertaa tapaa. Kuvassa on 58 pulmusta. Parvessa oli enemmänkin lintuja, jotka kaikki eivät kuvassa näy. Tiiraan ilmoittamani määrä (60) on melko lähellä oikeaa.

060413_8322-1Toisessa kuvassa on ihan oikea lintukuva, joka on myös naamarin viikkokuvana. Kaikkia tämän päivän kuvia en ole vielä käynyt läpi. Huomenna aion mennä paikalle uudestaan. Veikkaisin parven kasvaneen tämänpäiväisestä.

Tiistaina lähden käymään Helsingissä isän puolen serkkujen yhteistapaamisessa. Tuntuu vähän ankealta lähteä juuri nyt pois täältä, kun muutto on käynnistämässä. Siellä on kuitenkin vastassa Vanhan kaupingin lahti ja Viikin pellot, jotka ovat kävelyetäisyyden päässä veljeni asunnosta. Paluumatkalla viivähdän muutaman päivä isän ja Ipun luona.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s